Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | De ce l-a eliminat, de fapt, Istvan Kovacs pe Steliano Filip. Detaliul surprinzător din raport + Cu un minut înainte a avut loc o ceartă între jucător şi arbitru

VIDEO | De ce l-a eliminat, de fapt, Istvan Kovacs pe Steliano Filip. Detaliul surprinzător din raport + Cu un minut înainte a avut loc o ceartă între jucător şi arbitru

Dinamo București

Comentarii

Istvan Kovacs a surprins în raportul de arbitraj când a fost vorba să argumenteze motivul pentru care l-a eliminat pe Steliano Filip.

Derby-ul FCSB - Dinamo, scor 6-0, a fost marcat de un moment foarte tensionat, care a născut multe discuţi şi care le-a îngreunat misiunea dinamoviştilor.

În minutul 37, Steliano Filip a văzut direct cartonaşul roşu după un fault asupra lui Vali Gheorghe. Însă, din reluări, eliminarea a părut forţată. În raportul făcut de Istvan Kovacs, arbitrul a surprins când şi-a justificat decizia.

De ce l-a eliminat Istvan Kovacs pe Steliano Filip: ”Nu aveam cum, nu se poate aşa ceva”

Într-o acţiunea petrecută în minutul 37, de flancul stâng al FCSB-ului, aproape de careul lui Dinamo, Steliano Filip a venit în viteză din spate şi l-a faultat pe Vali Gheorghe.

Spre surprinderea tuturor, Istvan Kovacs a scos direct cartonaşul roşu. Au urmat minute bune în care Steliano Filip a încercat să explice că faultul n-a fost atât de intens.

Pe reluări se părea că Istvan Kovacs a luat această decizie după ce Steliano Filip l-a călcat pe Vali Gheorghe. Însă în raportul de meci a scris altceva şi arbitrul, a văzut, de fapt, o lovitură în zona gâtului:

”Lovirea cu cotul-antebraţul a unui adversar în zona gâtului-feţei, mingea fiind la aproximativ 4-5 metri de zona impactului”, a scris Kovacs în raportul meciului, publicat de Fanatik.ro.

Imaginile arată că Filip pare să se îndrepte şi cu cotul înspre Vali Gheorghe, dar mijlocaşul FCSB-ului a acuzat în primă fază o lovitură în zona piciorului. Apoi, când echipa medicală şi-a făcut apariţie pe teren, Vali Gheorghe s-a plâns şi de dureri în zona feţei.

Contactat de Fanatik.ro, Steliano Filip exclude în totalitate varianta în care l-ar fi lovit pe Vali Gheorghe cu cotul:

”Să te uiţi pe reluări să vezi că jucătorul îşi pune mâna la picior ca şi cum l-aş fi lovit. Cu piciorul! Păi cum să mă duc cu cotul? Nu aveam cum! Nu se poate aşa ceva!

Nici vorbă să îl lovesc cu cotul, se poate vedea acest lucru pe filmări. Se vede clar că nici nu îl lovesc, doar am avut intensitate. Se observă că Vali Gheorhe îşi pune mâna la picior ca şi cum l-aş fi lovit, dar nici vorbă de cot”, a spus Steliano Filip.

Steliano Filip şi Istvan Kovacs au avut un schimb de replici chiar înainte de eliminare

Chiar înainte de faza în care Steliano Filip a fost eliminat, jucătorul lui Dinamo a cerut un fault la mijlocul terenului. În minutul 35, pe un atac al lui Dinamo, Filip a căzut în duel cu un jucător de la FCSB.

Istvan Kovacs a lăsat însă jocul să continue, spre nemulţumirea lui Filip, care a avut o izbucnire nervoasă la adresa arbitrului.

La rândul său, Istvan Kovacs i-a făcut semn că-l va elimina dacă va continua să protesteze: ”Te dau afară”, pare că-i spune arbitrul lui Steliano Filip.

La finalul meciului, Steliano Filip a vorbit şi despre acea fază: ”Eu am cerut fault pentru că am simţit că am fost împins, bineînţeles că m-a tratat cu aroganţă. L-am întrebat: ”de ce nu dai fault?” şi mi-a răspuns ceva de genul ”pleacă, dispari”, nu mai ştiu”.

Afla mai multe despre: steliano filip 

viewscnt
Articole similare