Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Debut perfect pentru CFR Cluj în grupele Europa League. Omrani a adus victoria pentru campioana României în meciul cu Lazio

VIDEO | Debut perfect pentru CFR Cluj în grupele Europa League. Omrani a adus victoria pentru campioana României în meciul cu Laziogalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a început perfect grupele Europa League. Campioana României a fost condusă încă din minutul 25, însă a revenit şi s-a impus cu 2-1, graţie golurilor marcate de Ciprian Deac şi de Billel Omrani.

În prima repriză, italienii au avut nenumărate ocazii, însă au deschis scorul abia în minutul 25, prin Bastos. Ardelenii au egalat cu 4 minute înainte de pauză dintr-un penalty obţinut de Djokovic şi transformat perfect de Ciprian Deac.

Imediat după reluarea jocului, CFR a ratat milimetric şansa de a prelua conducerea după ce şutul lui Omrani a trecut pe lângă poarta apărată de Strakosha. A fost doar încălzirea pentru Omrani. În minutul 75, atacantul de 26 de ani le-a dat emoţii fanilor după ce a nimerit bara, însă, cu ajutorul lui Adrian Păun, a reuşit să înscrie, iar meciul din Gruia s-a încheiat cu victoria CFR-ului.


CFR Cluj - Lazio 2-1
Au marcat: Deac '41 (penalty), Omrani '75 / Bastos '25

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora - Bordeianu, Djokovic, Păun - Traore, Deac
Rezerve: Fernandez, Paşcanu, Luis Aurelio, Omrani, Susic, Culio, Golofca

Lazio: Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos - Lazzari, Leiva, Milonkovic-Savic, Berisha, Jony - Caicedo, Correa
Rezerve: Proto, Luis Felipe, Patric, Parolo, Lulic, Cataldi, Adekanye

Min. 75 - GOOOOOOL CFR Cluj! Omrani profită de gafa portarului Strakosha şi marchează pentru 2-1

Min. 52 - Ocazie uriaşă ratată de Omrani în startul reprizei secunde

Min. 41 - GOOOOOOOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac transformă fără emoţii penalty-ul şi egalează pentru CFR Cluj

Min. 40 - Djokovic este faultat în careu de Lucas Leiva, iar centralul partidei le oferă clujenilor o lovitură de pedeapsă

Min. 31 - Ocazie uriaşă ratată de Lazzari. După o preluare excelentă, jucătorul lui Lazio trimite mult peste poarta lui Arlauskis

Min. 25 - GOOOOOOOL Lazio! Bastos deschide scorul pentru italieni

Min. 11 - Ocazie mare pentru Lazio. Arlauskis are o intervenţie excelentă la lovitura de cap a lui Milinkovic-Savic


UPDATE 15:00 | Lacina Traore, atacant revenit în acest sezon la CFR Cluj, se bucură de atenţie din partea celor de la UEFA, în ziua meciului cu Lazio. Un gol al atacantului ivorian a fost inclus de UEFA într-un clip al celor mai frumoase goluri înscrise în prima etapă a competiţiei, de-a lungul timpului.

UPDATE | Lazio va fi susţinută de aproximativ 300 de fani la meciul din Gruia, dintre care mai bine de 50 doar din România. Aşa cum o fac ori de câte ori au ocazia, membrii Lazio Fans Romania vor fi prezenţi şi la meciul cu CFR Cluj. Pe lângă români şi italieni, aproximativ 200 şi ei, Lazio va fi susţinută şi de suporteri din Serbia, Macedonia şi Ungaria la jocul din această seară.

Aflaţi încă în doliu după moartea lui Fabrizio Piscitelli, alias "Diabolik", unul dintre liderii galeriei lui Lazi ucis cu sânge rece într-un parc din Roma, italienii nu vor afişa steaguri pe garduri. Doar steagurile cu "Diabolik" şi Gabrielle Sandri, un alt fan înfocat al lui Lazio ucis de un poliţit în urmă cu câţiva ani, se vor regăsi pe stadionul din Cluj-Napoca.

Eliminată din playoff-ul UEFA Champions League de Slavia Praga, campioana României CFR Cluj nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorţi pentru Europa League.

Plasată într-o grupă cu Celtic, Rennes şi Lazio, formaţia lui Petrescu pleacă la drum cu şansa a patra, dar are joi ocazia să pornească totuşi cu dreptul în faţă în această aventură. La Cluj Napoca vine Lazio Roma, una dintre formaţiile importante ale Italiei.

  • LIVE VIDEO | CFR Cluj - Lazio Roma, joi de la 19:55 la Telekom Sport 1

Petrescu nu i-a trecut pe lista UEFA pe Vinicius şi George Ţucudean, două dintre piesele cele mai grele ale echipei sale. Valentin Costache, Vâtcâ, Mureşan, Pereira, Sylla şi Itu nu fac nici ei parte din această listă. O mare parte dintre ei vor fi probabil titulari în campionat în derby-ul cu FCSB, meci care va fi transmis în direct de Telekom Sport.

Cine este adversarul de joi. Lazio Roma, unul dintre cluburile importante ale Italiei

Lazio Roma, primul adversar al CFR-ului în grupele UEFA Europa League 2019-2020 este una dintre forţele campionatului italian de fotbal.

Lotul echipei romane este cotat la 291.25 de milioane de euro, cel mai bine cotat fotbalist fiind Sergej Milinkovic Savic (65 de milioane de euro). Vârful Ciro Immobile are o cotă de piaţă de 40 de milioane de euro, în timp ce spaniolul Luis Alberto este cotat la 29 de milioane de euro.

  • LIVE VIDEO | CFR Cluj - Lazio Roma, joi de la 19:55 la Telekom Sport 1

Lazio are în lot şi un român. Este vorba despre Ştefan Radu, unul dintre cei mai vechi jucători din lot. Radu joacă la Lazio din 2008 şi este cotat la 5 milioane de euro.  Formaţia romană este antrenată de Simone Inzaghi, unul dintre cei mai în vogă antrenori din Serie A. Lazio are doar 7 jucători italieni în lot.

Pentru partida de la Cluj, Simone Inzaghi, ar urma sa foloseasca multe nume noi fata de intalnirea de duminica din Serie A. De altfel, tehnicianul italian a venit in Romania fără trei staruri, toţi trei integralişti în startul campionatului: Ciro Immobile, Ştefan Radu şi Luis Alberto. „În ziua meciului mă voi decide asupra formulei de start, avem 19 jucători cu noi. Strakosha va juca în poartă, e clar. Cei trei sper că vor juca duminică, în campionat, au făcut miercuri la Roma un antrenament uşor”, a explicat antrenorul încă de la bun început. Simone Inzaghi a procedat într-o manieră asemănătoare şi în meciul cu FCSB, din februarie 2018. Atunci, Lazio a pierdut la Bucureşti, 0-1, graţie golului marcat de Harlem Gnohere, dar şi datorită paradelor salvatoare ale lui Andrei Vlad. La retur, însă, Lazio i-a răpus pe "roş-albaştri" cu 5-1. 

CFR a jucat 6 meciuri contra echipelor din Italia în Europa. A câştigat unul singur, a remizat o dată şi a pierdut de patru ori. În sezonul 2008-2009, tot în UEFA Champions League, CFR a câştigat în faţa marii rivale a lui Lazio, AS Roma, în deplasare. Clujenii au pierdut atunci returul, scor 1-3. Două sezoane mai târziu, tot în UEFA Champions League, CFR a remizat tot cu AS Roma, dar a pierdut manşa disputată în deplasare, scor 1-2. 

  • LIVE VIDEO | CFR Cluj - Lazio Roma, joi de la 19:55 la Telekom Sport 1

Ultima experienţă cu o echipă din Italia a fost cea împotriva lui Inter Milano. CFR a pierdut atunci ambele meciuri, scor 0-2 şi 0-3.

Brigadă de arbitri din Polionia la CFR Cluj - Lazio

Meciul CFR Cluj - Lazio Roma, programat, joi, de la ora 19.55, în prima etapă a grupei E a Ligii Europa, va fi arbitrat de polonezul Daniel Stefanski. Daniel Stefanski va fi ajutat de Marcin Boniek şi Dawid Igor Golis, iar rezervă va fi Damian Sylwestrzak. În acest sezon, arbitrul Daniel Stefanski s-a aflat la centru a două partide din prima ligă a Arabiei Saudite, cinci din prima ligă din Polonia şi două meciuri în tururile preliminare ale Europa League.

Echipe probabile

CFR Cluj: Arlauskis - Susici, Cestor, A. Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio - C. Deac, Omrani, Păun
Rezerve: J. Fernandez - Sylla, Culio, Boli, Golofca, Butean, L. Traore; Antrenor: Dan Petrescu

Lazio: Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Berisha, Jony - A. Correa, Caicedo
Rezerve: Proto - Luis Felipe, Patric, Parolo, Lulici, Cataldi, Adekanye; Antrenor: Simeone Inzaghi

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cfr clujlazio roma 

viewscnt
Articole similare