Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Decizia luată de FRF după performanţa naţionalei de tineret! Ce trebuie să facă din 2021 cluburile din Liga I

VIDEO | Decizia luată de FRF după performanţa naţionalei de tineret! Ce trebuie să facă din 2021 cluburile din Liga I

FRF

Comentarii

Peste doi ani toate echipele care vor activa în prima divizie vor fi obligate să aibă propriile academii de fotbal.

Iar preşedinetele Răzvan Burelanu a anunţat că acesta va fi unul dintre criteriile de acordare a licenţei din respectiva stagiune. 
 
"Conform punctajului, fiecare Academie a unui club de Liga I trebuie sa îndeplinească cel puţin 60 de puncte din totalul de 100. În momentul de faţă, din cele 14 cluburi din Liga I, doar 11 au participat în acest sistem de clasificare. Au fost 3 cluburi care nu au dorit să fie certificate, FC Hermannstadt, Gaz Metan Mediaş şi Chindia Târgovişte. Doar cinci echipe au deja peste 60 de puncte în acest sistem de clasificare. Acestea sunt Viitorul Constanţa, U Craiova, Dinamo, FC Voluntari şi FCSB. Altfel spus, este prima oară în România când criteriul sportiv devine obligatoriu. Neîndeplinirea criteriului sportiv duce la neacordarea licenţei" a precizat şeful Federaţiei. 
 
Din această vară echipele din Liga I sunt obligate să înceapă jocurile cu doi fotbalişti U21 în teren. 
 
"Vedem că avem astăzi, la nivelul tuturor eşaloanelor fotbalistice din România, o înţelegere a importanţei de investiţii la nivel de copii şi juniori. Cluburile de LigaI şi Liga a II-a nu trebuie să se teamă. Toată administraţia FRF îi va ajuta şi îi va sprijini în acest demers, de acum înainte. Vrem să ne asigurăm că jucătorii noştri tineri au condiţii din ce în ce mai bune şi, bineînţeles, că cluburile noastre vor avea un interes mai mare de a-i putea titulariza pe aceşti jucători la nivelul primei reprezentative şi că nu vor mai fi nevoiţi să se plângă de cotele obligatorii de jucători tineri" a ţinut să completeze Răzvan Burleanu. 
 
Acesta a explicat şi ce se întâmplă cu grupările la care oficialităţile locale sunt principalii contributori. 
 
 
"Un club de drept public nu se poate afilia la LPF. Şi atunci, decizia CEx de astăzi, care să respecte legea, prevede următoarea situaţie: un club de drept public de Liga a II-a îşi poate cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competiţional înaintea obţinerii dreptului sportiv de participare în Liga I" a încheiat preşedintele FRF. 
 
 
 

Afla mai multe despre: frfrăzvan burleanujunioriacademiiliga idrept public 

viewscnt
Articole similare