Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Declaraţii memorabile date de Stoican la despărţirea de Poli Iaşi. Ce antrenori a propus pentru a-l înlocui: "Îi apreciez foarte mult"

VIDEO | Declaraţii memorabile date de Stoican la despărţirea de Poli Iaşi. Ce antrenori a propus pentru a-l înlocui: "Îi apreciez foarte mult"

CSM Poli Iași

Comentarii

Venit în vara lui 2017, Flavius Stoican se desparte de Poli Iaşi odată cu meciul pierdut în faţa celor de la FC Botoşani. Antrenorul a ţinut să le reamintească tuturor contestatarilor performanţele pe care le-a obţinut pe banca moldovenilor.

"Pentru mine era important să văd din partea celor care au jucat mai puţin, chiar dacă nu au fost jucători pe posturile lor şi am improvizat, vroiam să se termine cu un rezultat favorabil. Nu a fost să fie. Aceşti doi ani, pentru mine, vor rămâne mereu în sufletul meu. Am învăţat foarte multe. Cu bune, cu rele, am învăţat că important este să ai încredere în forţele tale.

Să fii atent la selecţie, să fii atent la principiile pe care le ai, să ţi le pui pe hârtie, să te baţi pentru lucrurile în care crezi. Primul an, un an de excepţie, un an în care nimeni nu ne dădea nicio şansă. Şi ştiu că unii dintre specialiştii care încă mai sunt astăzi în fotbal, spuneau că Iaşiul este prima echipă retrogradată. De ce? Pentru că este o echipă în formare. Dar a venit un băiat, un băiat care şi-a dorit foarte tare să demonstreze că poate să facă lucruri măreţe, în condiţii foarte dificile.

Îmi aduc aminte un titlu care spunea aşa: <<Stoican cel Mare>>, la televizor.  Mă mândream şi mă hrăneam cu lucrurile astea. În al doilea an, a fost un an foarte greu, a fost un an în care noi am plecat în cantonament cu zece jucători şi încă şapte jucători tineri. Am fixat obiective indiferent de calitatea jocului, de câtă experienţă au avut jucătorii, am fixat obiective măreţe. În orice condiţii şi oriunde mă voi duce, niciodată nu o să mă auziţi că obiectivul meu e salvarea de la retrogradare. Dar tot ceea ce spuneam la conferinţe de presă, în vestiar, la dumneavoastră, tot timpul spuneam de play-off, de câştigare, de cupe europene, pentru a-mi motiva jucătorii şi nu pentru a căuta alibiuri dacă nu se reuşeşte.

Am fost şi în acest al doilea an aproape de a intra în playoff în ultima etapă. Nu a fost să fie, dar oricum vreau să îmi felicit jucătorii. Indiferent de situaţia financiară, cu salarii blocate, cu supărări, cu prime care nu se dădeau, cu lucruri care mă depăşeau pe mine din punct de vedere al oamenilor care au fost aici în club, noi am mers mai departe. O să găsesc echipa unde voi avea posibilitatea ca să ridic un trofeu deasupra capului sau să ajungem în cupele europene.

Am sperat până în ultimul moment că lucrurile se vor aşeza. Nu am mers mai departe pentru că este într-adevăr o situaţie incertă. Nu învinuesc pe nimeni, asta este situaţia. În schimb, eu vreau performanţă. Merg acasă să mă liniştesc, pentru că s-au strâns foart multe. S-au strâns atâtea răutăţi în jurul acestei echipe. Poate din exterior nu se vede, dar dacă trăieşti aici în oraş şi vezi un om, sau mai mulţi, care se consideră iubitori ai acestei echipe şi să spui că Flavius Stoican a ratat nu ştiu ce obiective, când ştii foarte bine care este situaţia, şi să aduci atâta răutate în jurul echipei, şi mai ales că te numeşti şi ieşean, mi se pare prea mult. 

Aş vrea totuşi să aduc mulţumiri cui merită. Acestei galerii minunate. În momentele când am avut nevoie, ei au venit aproape de noi, ne-au încurajat, ne-au scandat fiecare numele şi era o mare bucurie când îi vedeam. Deci au fost oamenii care au fost aproape de această echipă. Mă bucur că au trecut doi ani, că am dus la bun sfârşit un contract, cu multe greutăţi, cu multe neajunsuri, un contract cum în România mai greu se duce la bun sfârşit. Am vrut să fiu profesionist până la capăt, într-o mare de amatori.

Nu-mi stă în caracter să propun un înlocuitor. Eu doar dacă sunt întrebat răspund. Doi antrenori pe care eu îi apreciez foarte mult sunt pe lista aceea: Claudiu Niculescu şi Mihai Teja. Sunt doi antrenori care merită să aibă continuitate în Liga I. Vreau să fac performanţă, vreau să ridic trofee. Am reuşit cu aceşti băieţi cu salari mici... Gândiţi-vă că noi am intrat în play-off cu salariu de 1.500 de euro, Denis Rusu, Cioinac - 2.000 de euro, Sin - 2.000 de euro, Zaharia - 2.000 de euro. Salarii de liga a doua sau a treia" , a declarat Flavius Stoican pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: poli iasiflavius stoican 

viewscnt
Articole similare