Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Declaraţii războinice de la Clinceni, înaintea meciului cu Dinamo: "În play-out nu se mai joacă fotbal. Trebuie să mori cu adversarul pe teren"

VIDEO | Declaraţii războinice de la Clinceni, înaintea meciului cu Dinamo: "În play-out nu se mai joacă fotbal. Trebuie să mori cu adversarul pe teren"

Fotbal

Comentarii

Dinamo şi Academica Clinceni se întâlnesc vineri, 28 februarie, de la ora 20:30, într-o partidă contând pentru prima etapă a play-out-ului Ligii l de fotbal.

Academica Clinceni îţi începe cea mai grea misiune din istoria micuţului club: salvarea de la retrogradare. Cu 11 puncte rămase după înjumătăţire, Clinceni va duce lupte crâncene pentru supravieţuire, în teorie, cu alte patru formaţi, care par a se afla în hora codaşelor: FC Voluntari (10  p), Poli Iaşi (11 p), FC Hermannstadt (13 p) şi Chindia Târgovişte (13 p).
 
Chiar dacă au "picat" în play-out, FC Viitorul (20 p), Dinamo (17 p) şi OSK Sepsi (17 p) au şanse foarte mici să joace-n "B" din sezonul următor, deoarece valoarea lotului este una certă, superioară din multe puncte de vedere, în duelurile cu celelalte contracandidate.
 
Primul meci pentru Academica Clinceni este şi unul dintre cele mai grele, pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti.
 
"Un meci greu, jucăm cu Dinamo, Dinamo e Dinamo, indiferent de situaţie rămân o echipă de tradiţie în România, care e în stare de rezultate foarte bune. Fac meciuri foarte bune, cu un antrenor foarte bun dar noi avem şansa noastră şi ne pregătim şi mergem să câştigăm, să luăm puncte. Nu ne-a dat nimeni şansa asta, nu a crezut nimeni că o să fim în stare să facem punctele astea şi pe lângă aceste puncte am făcut şi meciuri foarte bune. Se putea şi mai bine, am pierdut nişte puncte foarte uşor, cu mare uşurinţă", a declarat antrenorul Academicii, Ilie Poenaru.
 
Alexandru Albu, fundaşul central al celor de la Academica Clinceni consideră ca în play-out nu mai sunt simple meciuri, ci lupte pe viaţă şi pe moarte. O exagerare din prea multă pasiune pentru fotbal şi devotament pentru formaţia sa.
 
"Trebuie să ne concentrăm 200% pentru că de-abia acum începe adevărata bătălie, suntem 5 sau 6 echipe care ne batem ca să evităm retrogradarea şi cred că putem să facem acest lucru. (Despre meciul cu Dinamo) Va fi un meci ca celelalte, greu. Într-adevăr, nu are forţa Viitorului sau FCSB-ului chiar dacă i-au bătut dar trebuie să ne mobilizăm bine, să stăm foarte bine în apărare, cum am stat şi meciul trecut şi eu zic că vom reuşi să scoatem ori un egal ori toate cele trei puncte. Nu se mai joacă fotbal, acum trebuie să mori cu adversarul pe teren", a adăugat şi Albu.
 
În tur, Dinamo s-a impus pe teren propriu cu 4-2, iar meciul de la Clinceni s-a încheiat la egalitate, 2-2.
 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare