Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Der Klassiker în pandemie! Golul SUPERB reuşit de Kimmich a decis derby-ul dintre Dortmund şi Bayern. Pas uriaş către titlu pentru bavarezi

VIDEO | Der Klassiker în pandemie! Golul SUPERB reuşit de Kimmich a decis derby-ul dintre Dortmund şi Bayern. Pas uriaş către titlu pentru bavarezigalerie foto

Bundesliga

Comentarii

Bayern Munchen a învins-o, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), pe Borussia Dortmund, în etapa a 28-a din Bundesliga.

Bayern s-a impus în Der Klassiker chiar pe terenul Borussiei şi s-a distanţat la şapte puncte în fruntea clasamentului. Partida a început senzaţional, cu o uriaşă ocazie. Haaland putea deschide scorul după doar 30 de secunde de joc, dar Boateng a intervenit salvator. La poarta cealaltă, bavarezii au irosit o şansă similară.

Gnabry a şutat, iar Piszczek a scos balonul de pe linia porţii. Kimmich a marcat unicul gol al meciului, înaintea pauzei. Mijlocaşul l-a lobat perfect pe Burki şi a înscris al treilea gol din afara careului, din tot atâtea reuşite.

Haaland a avut şansa egalării în al doilea act, dar Boateng a intervenit cu mâna şi a trimis mingea în corner. Apoi, puştiul minune al Borussiei a ieşit accidentat, iar Neuer a scăpat fără gol primit la meciul 400 în Bundesliga. În final, Lewandowski a trimis în bară, iar Bayern s-a impus cu 1-0.

În urma acestui rezultat, Bayern s-a distanţat la şapte puncte de rivală, în clasament. Echipa din Munchen a acumulat 64 de puncte, fiind urmată de Dortmund, cu 57 de puncte.


Borussia Dortmund - Bayern Munchen 0-1
A marcat: Kimmich '43

Echipele de start:

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Delaney, Dahoud, Guerreiro - Hazard, Haaland, Brandt
Rezerve: Hitz, Balerdi, Can, Gotze, Morey, Reyna, Sancho, Schmelzer, Witsel

Bayern Munchen: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Muller, Kimmich - Coman, Lewandowski, Gnabry
Rezerve: Ulreich, Batista Meier, Cuisance, Hernandez, Mai, Martinez, Odriozola, Perisic, Zirkzee

Min. 58 - Ocazie mare pentru Borussia Dortmund. Şutul lui Haaland este deviat în corner de Boateng, cu mâna, însă arbitrul n-a apelat la sistemul VAR, iar meciul a fost reluat cu o lovitură de colţ

Min. 43 - GOOOOOOOOOOOOL Bayern! Execuţie SUPERBĂ a lui Kimmich. Din afara careului de 16 meitr, jucătorul bavarezilor saltă mingea peste Burki şi deschide scorul chiar înainte de pauză

Min. 19 - Ocazie uriaşă pentru Bayern. După ce, în primul minut, Boateng a scos de pe linia porţii şutul lui Haaland, Piszczek are şi el o intervenţie asemănătoare la şutul lui Gnabry

Min. 10 - GOL anulat pentru Borussia Dortmund, după o poziţie clară de offside

Min. 4 - Neuer prinde fără probleme şutul lui Brandt

Min. 1 - Început excelent pentru Dortmund, însă şutul lui Haaland este scos de pe linia porţii de Boateng


LIVE VIDEO | Borussia Dortmund - Bayern Munchen, marţi, 19:30, Telekom Sport 1

Primul Der Klassiker din acest an se va juca într-o atmosferă cu totul unică, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, derby-ul este extrem de important şi poate decide, în mare parte, lupta la coroana de campioană. 

Bayern Munchen, după succesul din weekend, 5-2 cu Frankfurt, este la patru puncte de Dortmund, care la rândul lor au câştigat, 2-0, împotriva lui Wolfsburg. Ambele echipe au serii lungi de victorii, iar dacă bavarezii vor triumfa marţi, sunt foarte aproape de un nou titlu. 

În ceea ce priveşte meciurile directe, Bayern a marcat nouă goluri fără să primească unul în ultimele două derby-uri, însă ultima oară când un Der Klassiker s-a jucat pe Signal Iduna Park, Dortmund a triumfat (3-2). Gazdele de marţi seară au câştigat şi Supercupa pe teren propriu, astfel că Lucien Favre are un procentaj de 100% victorii pe teren propriu în faţa marii rivale. 

LIVE VIDEO | Borussia Dortmund - Bayern Munchen. Erling Haaland vs. Robert Lewandowski 

Este cert, cei mai periculoşi jucători sunt Robert Lewandowski şi Erling Haaland. Atacantul polonez a ajuns la 27 de goluri marcate şi are o medie de un gol la 82 de minute. Norvegianul minune transferat de la RB Salzburg a marcat deja de 10 ori pentru Dortmund în Bundesliga, ceea ce însemană că a înscris o dată la 69 de minute. Borussia Dortmund este singura echipă care are trei jucători cu peste 10 goluri în actualul sezon: Haaland (10), Reus (11) şi Jadon Sancho (14). 

În loturile celor două formaţii sunt patru jucători care au îmbrăcat tricoul ambelor echipe: Robert Lewandowski, Mats Hummels, Ivan Perisic şi Mario Gotze. Polonezul deţine şi recordul pentru cele mai multe goluri marcate în Der Klassier: 17. A marcat de 16 ori pentru Bayern şi o dată pentru Dortmund. 

 

LIVE VIDEO | Borussia Dortmund - Bayern Munchen. Echipele probabile 

Dortmund: Bürki - Piszczek (c), Hummels, Akanji - Hakimi, Can, Brandt, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard
Absenţi: Reus, Schulz, Zagadou
Antrenor: Lucien Favre

Bayern: Neuer (c) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Absenţi: Coutinho, Tolisso
Antrenor: Hansi Flick

Afla mai multe despre: borussia dortmundbayern munchenbundesliga 

viewscnt
Articole similare