Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Derby de pandemie. CFR Cluj, pas uriaş către titlu graţie autogolului semnat de Ovidiu Popescu

VIDEO | Derby de pandemie. CFR Cluj, pas uriaş către titlu graţie autogolului semnat de Ovidiu Popescugalerie foto

Superliga

Comentarii

CFR Cluj a învins-o, pe propriul teren, cu scorul de 1-0 (1-0), pe FCSB, în etapa a III-a a play-off-ului Ligii I, prima după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

CFR a învins-o pe FCSB, a pus 7 puncte între ea şi roş-albaştri în clasament şi a făcut un pas uriaş spre al treilea titlu de campioană la rând. Un singur gol a făcut diferenţa între cele mai bune echipe ale actualului sezon, într-un meci în care Arlauskis a fost cel mai bun jucător al campioanei.

FCSB a avut ocazii mai mari încă din debutul meciului. Tănase, Man şi FLorinel Coman l-au pus la încercare pe lituanian în prima parte. Ovidiu Popescu şi-a trimis mingea în propria poartă la mijlocul reprizei. Evoluţia bună a continuat pentru echipa lui Vintilă, care a avut şi o bară prin Coman. Pentru CFR, Rondon a avut singura ocazie a reprizei. FCSB a încheiat cu mai multe şuturi pe poartă, dar fără gol marcat şi e aproape să încheie al cincilea sezon fără titlu. 

Clasamentul play-off-ului este următorul: CFR Cluj - 33 de puncte, FCSB - 26 de puncte, CSU Craiova - 26 de puncte, Astra Giurgiu - 24 de puncte, FC Botoşani - 24 de puncte şi Gaz Metan Mediaş - 23 de puncte.


CFR Cluj - FCSB 1-0
A marcat: Popescu '23 (autogol)

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani, Costache
Rezerve: Hindrich- Cr. Manea, Cestor, Aurelio, Chipciu, Ad. Păun, Petrila, Rondon, Traore

FCSB: Vlad - Creţu, Planic, Nedelcu, Popescu - Filip, Oaidă, Olaru - Man, Tănase, Coman
Rezerve: Udrea, Miron, Moruţan, Petre, Vînă, Dumitru, Perianu, Pandele, Niţă

Min. 70 - Creţu îl găseşte foarte bine pe Coman în careul ardelenilor, însă Arlauskis intervine din nou foarte bine şi respinge în bară

Min. 65 - Şutul excelent al lui Dennis Man este respins în lateral de Arlauskis

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 23 - GOOOOOOOL CFR Cluj! Campioana României a deschis scorul, după ce Ovidiu Popescu a marcat în propria poartă

Min. 2 - Ocazie importantă pentru FCSB. Centrarea lui Popescu îl găseşte pe Tănase, care reia din prima, însă Arlauskis respinge şutul căpitanului de la FCSB. Portarul CFR-ului are o nouă intervenţie foarte bună la încercarea lui Olaru.

Min. 1 - Fluier de start al centralului Ovidiu Haţegan.


UPDATE | Echipele au ieşit la inspecţia gazonului, iar în tribunele stadionului, oficialii ardelenilor au umplut scaunele cu fotografii în mărime naturală ale fanilor

UPDATE | FCSB a anunţat echipa de start: Vlad - Creţu, Planic, Nedelcu, Popescu - Filip, Oaidă, Olaru - Man, Tănase, Coman
Rezerve: Udrea, Miron, Moruţan, Petre, Vînă, Dumitru, Perianu, Pandele, Niţă


CFR Cluj - FCSB, LIVE ONLINE, duminică, 20:00, la Telekom Sport 1

CFR Cluj şi FCSB se vor întâlni pentru a treia oară în acest sezon, după cele două meciuri din sezonul regulat, în care roş-albaştrii nu au reuşit să înscrie. Derby-ul din turul campionatului s-a încheiat cu o remiză albă, pentru ca în returul din Gruia CFR Cluj să se impună la limită, scor 1-0, graţie unui gol superb marcat de Vinicius.

CFR Cluj are şansa de a se desprinde decisiv faţă de FCSB. Înaintea etapei a treia din play-off-ul Ligii 1, echipa antrenată de Dan Petrescu are 30 de puncte şi ocupă primul loc, la patru lungimi de FCSB.

CFR Cluj - FCSB. Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis - C. Manea, Burcă, Vinicius, Camora - Bordeianu, Djokovic, Petrila - Costache, Omrani, Deac.

FCSB: A. Vlad - Creţu, Planic, Nedelcu, O. Popescu - Oaidă, Filip, Olaru - Man, Tănase, F. Coman.

CFR Cluj - FCSB. "Curiozitatea tuturor este ca după această perioadă să vedem cum se vor exprima"

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, fostul internaţional Adrian Iencsi a prefaţat derby-ul de duminică seară. Fostul internaţional aşteaptă cu mare interes meciul CFR Cluj - FCSB pentru a vedea cum vor evolua cele mai bune echipe ale Ligii 1, după perioada de pauza provocată de pandemie.

"Uitându-ne în spate, CFR Cluj e clar că reprezintă echipa mai puternică, un lot numeros, un lot cu dublaj pe fiecare post, valori apropiate, ei sunt campioni. Au dominat fotbalul românesc în ultimul timp. Curiozitatea tuturor este ca după această perioadă să vedem cum se vor exprima. Dacă vor avea acelaşi ritm, intensitate. Şi cei de la CFR şi cei de la FCSB. Probabil că e un mic avantaj pentru FCSB această perioadă de inactivitate. Probabil că dorinţa lor acum este una mult mai mare.
Când ai continuitate şi mă refer aici la CFR Cluj, ai ritm, ai tonus, atunci fiind pe primul loc continui aşa. După aia când există o anumită întrerupere e posibil să stagnezi. Fotbalul în această conjunctură nu va avea aceeaşi calitate. Oricum el nu avea calitate, mai ales fotbalul nostru din România, nu avea o calitate deosebită. Dar mai ales în acest context calitatea va fi mult mai slabă. Favorită e în continuare CFR", a declarat Adrian Iencsi, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

CFR Cluj şi FCSB, meciuri foarte strânse în ultimii ani

În ultimii ani, meciurile dintre CFR Cluj şi FCSB au fost extrem de echilibrate, pe muchie de cuţit. De pildă, de aproape şapte ani, nicio echipă nu a marcat mai mult de două goluri în acelaşi meci. Ultima oară s-a întâmplat asta în sezonul 2013-2014 al Ligii 1, atunci când FCSB se impunea cu 3-0. De atunci s-au mai disputat 20 de meciuri: cinci victorii pentru FCSB, 11 remize şi patru succese pentru CFR Cluj.

Nu rataţi meciul dintre CFR Cluj şi FCSB, duminică, de la ora 20:00, la Telekom Sport 1 şi pe site-ul telekomsport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare