Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Destinaţie exotică pentru Formula 1 - Vietnam va găzdui o cursă în 2020. Iată cum va arăta circuitul!

VIDEO | Destinaţie exotică pentru Formula 1 - Vietnam va găzdui o cursă în 2020. Iată cum va arăta circuitul!

Formula 1

Comentarii

Cea mai îndrăgită competiţie din motorsportul mondial, Formula 1, va ajunge în 2020 într-o destinaţie cu adevărat exotică. Este vorba despre Vietnam.

Marele Premiu din Hanoi se va disputa în jurul lunii aprilie, pe un circuit stradal în lungime de peste 5.5 kilometri şi cu total de 22 de viraje. Circuitul a fost desenat de celebrul arhitect al Formulei 1, Hermann Tilke şi îmbină câteva dintre cele mai îndrăgite segmente de pe circuitele de tradiţie ale Marelui Circ. Spre exemplu, primele două viraje sunt identice cu primele două viraje de pe circuitul Nurburgring, iar zona din fata stadionului din Hanoi a fost desenată astfel încât să copieze secţiunea Sainte-Devote de pe circuitul stradal de la Monaco. Virajele 16-19 au fost gândite după circuitul de la Suzuka, în timp ce ultimele trei viraje sunt inspirate de pe circuitul malaezian de la Sepang.
 
Circuitul de la Hanoi va fi al patrulea circuit stradal din Marele Circ, după cele din Monaco, Singapore şi Azerbaijan. Cursa din Vietnam este mai degrabă un moft al şefilor Formulei 1, care doresc să păstreze interesul pentru Marele Circ în Asia de sud-est. Cum cursa din Malaezia a dispărut din peisaj, era neapărată nevoie de o nouă destinaţie, iar Vietnamul este unul dintre cei mai mari consumatori de Formula 1 din zonă.
 
Planurile de expansiune ale Formulei 1 nu sunt o noutate. Şefii Marelui Circ îşi doresc să facă un calendar cu 25 de curse pe an, însă s-au lovit până acum de refuzul echipelor. Sezonul care stă să înceapă din Formula 1 va avea 21 de curse, cu startul programat în Australia în luna martie. Ultima cursă se va disputa pe 1 decembrie, la Abu-Dhabi.

Afla mai multe despre: vietnamformula 1circuitmarele premiuhanoi 

viewscnt
Articole similare