Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dezastrul de la Europenele de gimnastică explicat de antrenor. "Am ratat două lovituri de la 11 metri"

VIDEO | Dezastrul de la Europenele de gimnastică explicat de antrenor. "Am ratat două lovituri de la 11 metri"

Gimnastică

Comentarii

Lotul de gimnastică al României s-a întors fără medalii din Polonia, de la Campionatele Europene. Se caută explicaţii pentru rezultatul dezastruos.

Pentru prima dată din 1971 încoace, delegaţia României s-a întors fără medalie de la Campionatele Europene. Lucrurile nu sunt deloc îmbucurătoare nici pentru lotul masculin, nici pentru cel feminin, mai ales că am intrat în an preolimpic, iar Mondialele din toamnă vor reprezenta criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. 

"E clar că sunt dezamăgit de evoluţia din ultima zi a finalelor, sunt dezamăgit că am ratat două lovituri de la 11 metri, dar se mai întâmplă în sport. Eu o felicit pe Denisa pentru că într-un timp foarte scurt a reuşit să se prezinte mai mult decât onorabil la acest campionat european, nu ştiu câtă lume ştia că pe 1 martie ea risca foarte mult să nu participe la europene pentru că o problemă de sănătate a oprit-o din pregătire şi toată pregătirea care a urmat până în europene s-a făcut la limita riscului de a nu se agrava acea problemă de sănătate, este o problemă de creştere la nivelul apofizei tibiale", a declarat coordonatorul lotului feminin, Nicolae Forminte. 

Nicolae Forminte targe un semnal de alarmă cu un an şi patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

"Alte naţionale au investit 40 de ani ca să se întoarcă acum cu o medalie, am venit 40 de ani cu medalii şi n-am investit nimic", a mai spus Forminte. 

Denisa Golgotă a fost dublă medaliată la ediţia Campionatelor Europene din 2018 la sol şi la sărituri. Acum a fost a patra la sol, a cincea la bârnă, a şasea la sărituri şi a 17-a la individual compus. 

"Am fost foarte aprpape chiar de două medalii dar aşa a fost să fie, trebuia să fiu puţin mai atentă. Cred că mi-am pierdut concentrarea pe sfârşitul integralului, că începusem foarte bine şi după aceea am ratat", a declarat Denis Golgotă. 

Afla mai multe despre: gimnasticaeuropenegolgotaforminte 

viewscnt
Articole similare