Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Diego Simeone. Portretul unui învingător. Ce înseamnă "Cholo" pentru Atletico Madrid. Finala Europa League este astăzi, 21:45, la Telekom Sport 1

VIDEO | Diego Simeone. Portretul unui învingător. Ce înseamnă "Cholo" pentru Atletico Madrid. Finala Europa League este astăzi, 21:45, la Telekom Sport 1

Fotbal

Comentarii

Atletico atacă finala Europa League fără antrenor! Diego Simeone e suspendat, iar madrilenii vor simţi din plin lipsa acestuia de pe banca tehnică.

Diego Simeone este artizanul marilor succese obţinute de Atletico în ultimii şase ani. Argentinianul îi prelua pe madrileni în decembrie 2011 şi avea deja doua trofee la activ cu gruparea din capitala Spaniei: campionatul si Copa del Rey, obtinute din postura de jucator.

Performantele ca antrenor al lui Atletico au venit si mai repede, inca din primul sezon. In mai 2012, pe Arena Nationala din Bucuresti, madrilenii o spulberau pe Bilbao si castigau Europa League. In acelasi an, Simeone cucerea si Supercupa Europei. A urmat Cupa Spaniei in 2013, iar, un an mai tarziu, titlul in La Liga si Supecupa Spaniei.

Pe langa cele cinci trofee, "Cholo" a bifat si doua finale de Liga Campionilor, pierdute in fata marii rivale din Madrid. Ajuns la 48 de ani, Simeone poate intra, dupa finala de la Lyon, intr-o galerie selecta, alaturi de Trapattoni, Mourinho sau Benitez.

De-a lungul timpului, doar sase antrenori au reusit sa triumfe de cel putin doua ori in Cupa Uefa sau în Europa League. Argentinianul cu peste 100 de prezente in nationala "pumelor" va stabili si o premiera pe astăzi. Suspendat, Simeone va fi primul antrenor care nu isi poate conduce echipa de pe banca intr-o finala in cupele europene.

 

Afla mai multe despre: diego simeoneatletico madrideuropa leaguefinalala ligasupercupa spaniei 

viewscnt
Articole similare