Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Doctorul Dan Wanya-Crîngu, de la DSP Bucureşti, sfaturi utile în aceste vremuri pandemice. Iată ce trebuie să facem

VIDEO | Doctorul Dan Wanya-Crîngu, de la DSP Bucureşti, sfaturi utile în aceste vremuri pandemice. Iată ce trebuie să facem

Alte sporturi

Comentarii

Dan Wanya-Crîngu estemedic în al echipei naţionale de rugby a României, dar şi cadru medical al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, insistuţie în care se lucrează non-stop de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire şi pe teritoriul ţării noastre.

Nu există pauze atunci când soarta a sute de mii de oameni stă în mâinile celor ca tine, când un inamic insipid, incolor, inodor ameninţă vieţile tuturor, a ta, a celor dragi. Doctorii sunt soldaţii din primul rând, în acest război. Sunt cei mai în măsură să înfrunte virusul, dar şi cei mai expuşi. Cei slabi de înger dau bir cu fugiţii, cei puternici rămân şi luptă, cât pot de mult. 

Doctorul Dan Wanya-Crîngu, medic şi în cadrul echipei naţionale de rugby a României a transmis, astăzi, un mesaj din sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşit, în care ne sfătuieşte să stăm cât mai mult în case şi să nu pierdem speranţa.

"Vă salut din sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unde ne pregătim de o nouă zi de lucru. Cel mai important, în aceste momente, este să împiedicăm răspândirea acestui virus. Prin urmare, sfatul meu este să rămâneţi acasă cât mai mult posibil. Aveţi grijă de voi şi de familiile voastre şi limitaţi cât mai mult ieşit din casă. Păstraţi-vă speranţa şi optimismul, aveţi încredere şi în curând ne vom vedea pe stadioane", a pus dr. Wanya-Crîngu.

Bilanţ sumbru. Câte cazuri de coronavirus a raportat România?

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 41 la Bucureşti, 7 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj). DIntre cele 1.292 de cazuri, 26 de persoane şi-a pierdut viaţa. Ultima dintre ele, chiar vineri seară.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Bărbatul era internat din 10 martie, la 25 martie a ajuns în terapie intensivă. Abia în 27 martie a fost confirmat pozitiv la Covid-19, adică în ziua decesului.

La nivel global, s-a trecut de borna celor 600.000 de cazuri pozitive. Dintre acestea, 27.000 şi-au pierdut viaţa, 130.000 s-au vindecat, iar restul 443.000 luptă împotriva temutului coronavirus. România se află pe locul 32 la nivel mondial, la numărul de cazuri raportate. 

Primul loc este ocupat de Statele Unite ale Americii, cu 100.000 de cazuri.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare