Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Două schimbări istorice în fotbalul românesc! Liga I nu va mai fi aşa cum o ştiai! Anunţul lui Burleanu: ”Am luat această decizie”

VIDEO | Două schimbări istorice în fotbalul românesc! Liga I nu va mai fi aşa cum o ştiai! Anunţul lui Burleanu: ”Am luat această decizie”

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat două modificări extrem de importante pentru fotbalul românesc. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a explicat că măsurile luate vor fi puse în practică începând cu sezonul viitor.

Astfel, un fotbalist poate evolua la trei cluburi într-un singur sezon, în cazul în care ultima sa echipă intră în faliment sau administratorul judiciar îi încheie contractul unilateral. Mai mult, fotbaliştii pot deveni liberi de contract dacă nu vor fi plătiţi două luni. Până acum, limita era de trei luni.

O altă măsură extrem de importantă este cea legată de statutul jucătorilor, atunci când vine vorba de a se putea să se legitimeze la un al treilea club, atunci când clubul se retrage, intră în faliment, este dezafiliat sau atunci când administratorul judiciar încheie unui jucător contractul prin denunţare unilaterală.

Dublarea remuneraţiei primite de un jucător peste 16 ani, între 16-19 ani. Remuneraţia minimă s-a dublat. Până acum a fost 300 de lei, a crescut la 600 lei. La fel, a crescut valoarea financiară pentru contractul care i se propune unui jucător la terminarea junioratului, în funcţie de eşalonul competiţional.

Reducerea termenului în care un jucător poate să devină liber. Ştiţi că până acum, contractul unui jucător înceta dacă drepturile salariale nu se plăteau în termen de 90 de zile. S-a redus termenul la 60 de zile şi se introduce un termen de 15 zile în care clubul este anunţat să facă această plată”, a spus Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanufrf,  

viewscnt
Articole similare