Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Driblează precum Iniesta şi pasează precum Xavi! "The Guardian" a inclus un thailandez în topul celor mai talentaţi tineri jucători ai planetei

VIDEO | Driblează precum Iniesta şi pasează precum Xavi! "The Guardian" a inclus un thailandez în topul celor mai talentaţi tineri jucători ai planetei

Fotbal

Comentarii

Suphanat Mueanta este noua senzaţie a fotbalului din Asia. S-a născut pe 2 august 2002, în oraşul Sisaket din Thailanda, iar 17 ani mai târziu debuta pentru naţionala de seniori a naţionalei sale.

Fotbalul asiatic nu este unul tocmai la îndemâna oricărui iubitor de fotbal din Europa, mai ales cel din Thailanda. Cu toate acestea, publicaţia britanică "The Guardian" l-a inclus în TOP 60 cei mai talentaţi tineri jucători ai planetei pe Suphanat Mueanta, atacant legitimat la Buriram United, în prima ligă din Thailanda.

Tânărul jucător a bătut toate recordurile în ţara sa. La 15 ani juca în naţionala U16 a ţării sale, la 16 ani era promovat la naţionala U19, iar la 17 ani a debutat în echipa mare a Thailandei. A jucat 5 minute într-o partidă amicală pierdută de Thailanda în faţa Vietnamului, scor 0-1 şi 36 de minute în altă partidă de verificare, în urmă cu 5 zile, într-un Thailanda - Congo 1-1.

La doar 17 ani şi 2 luni, Suphanat Mueanta are deja 30 de meciuri şi 10 goluri marcate în prima ligă din Thailanda, fiind urmărit de marile puteri ale fotbalului asiatic, din Coreea de Sud şi China. Cota sa de piaţă, în acest moment, este infimă - 150.000 de euro, în raport cu potenţialul pe care îl are.

Suphanat Mueanta este cel mai tânăr marcator din istoria campionatului din Thailanda, primele sale goluri venind la doar 15 ani şi 9 luni şi 22 de zile, într-o victorie a celor de la Buriram United, scor 5-0 cu Air Force Central. 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare