Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ei sunt viitorul scrimei. Au concurat sub ochii campioanei olimpice Simona Gheman

VIDEO | Ei sunt viitorul scrimei. Au concurat sub ochii campioanei olimpice Simona Gheman

Alte sporturi

Comentarii

Scrima românească s-a pus pe căutat talente. Viitorul sună bine mai ales după ce în ultima vreme s-au înfiinţat tot mai multe cluburi private de scrimă. Este şi cazul clubului sportiv Riposta, care în colaborare cu federaţia română de scrimă, a organizat prima ediţie Master Cup 2019. Concursul reprezintă etapa finală a unui circuit organizat în trei oraşe din trei ţări: România, Grecia şi Bulgaria.

"Noi încercăm să aducem tinere speranţe în sportul românesc, încercăm să ajutăm aceşti copii să ajungă la performanţe mari, să le creem nişte momente minunte, uitati ce avem aici în spate şi sperăm să arate foarte bine" a declarat Sandu Constantin, preşedintele clubului Riposta pentru Telekom Sport.

La eveniment a fost prezentă şi campioana olimpică din 2016 la spadă, Simona Gherman.

"Eu am spus dintotdeauna că scrima are trecut, prezent şi va avea şi viitor. Dacă pentru 2020 ne este un pic mai greu, pentru că multe dintre noi ne-am lăsat din vechea echipă, dar ]n 2024 am încredere că vom fi din nou pe podium, unde am obişnuit pe toată lumea să fim" a declarat Simona Gherman.

La concurs au participat fete şi băieţi cu vârste între 10 şi 14 ani.

"La şcoală sunt mai atentă, mai focusată şi văd cu altă perspectivă lucrurile în anumite situaţii, adică sportul ăsta se bazează pe inteligenţa mentală şi este foarte important" a declarat Raisa Apostu, în vârstă de 12 ani.

Părinţii sunt alături de copiii lor la mai toate concursurile. Indiferent că pierd sau câştigă, râmân susţinătorii lor.

"La şcoală a căpătat mai multă încredere în ea, e mai fermă în decizii. Este un impact pozitiv în mod cert" a declarat mama Raisei, Roxana Apostu.

Afla mai multe despre: scrimăsimona gherman 

viewscnt
Articole similare