Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | El e omul momentului în fotbalul european! Cumpărat cu doar 4,5 milione de euro a "explodat" în Serie A

VIDEO | El e omul momentului în fotbalul european! Cumpărat cu doar 4,5 milione de euro a "explodat" în Serie A

EURO

Comentarii

Krzystof Piatek este omul momentului în fotbalul european. La 23 de ani, atacantul polonez a lui Genoa a impresionat cu debutul său în Italia. A marcat patru goluri la primul meci din Cupa Italiei, apoi a înscris şi la debutul în Serie A şi a continuat astfel în fiecare partidă jucată pentru Genoa. După 8 partide jucate pentru italieni a strâns 12 goluri şi, inevitabil, a depăşit un record vechi de aproape 70 de ani.

A devenit primul jucător din Serie A care marcat 9 goluri în primele şapte partide. Danezul Karl Aage Hansen reuşise 8 în 1949, iar Şevchenko 7 în 1999.

Piatek este un nume puţin cunoscut în fotbalul european, dar acasă, în Polonia, a impresionat demult. A început fotbalul la o echipă mică din localitatea natală, apoi a jucat patru sezoane la Zaglebie Lubin, iar în 2015, pe când avea 19 ani a marcat 8 goluri şi a cucerit titlul. Au urmat încă doi ani la Cracovia, apoi a făcut pasul către Serie A.

Piatek a costat-o pe Genoa 4,5 milioane de euro. O sumă frumoasă pentru un atacant de 23 de ani, adus din Polonia, de la Cracovia, dar care înscrisese 21 de goluri în sezonul 2017-2018.



Piatek nu impresionează prin driblingurile sale, dar este un nouar pur sânge. Se poziţionează perfect, sare bine la cap, iar mingile trimise de el spre poartă îşi ating ţinta. Noul Lewandovski, aşa cum este deja supranumit a debutat anul acesta şi la naţională, iar cluburile mari din Europa se interesează de el. Liverpool, Chelsea şi Tottenham sunt cele mai interesate şi ar fi dispuse să ofere 40 de milioane de euro. Adică de aproape 10 ori mai mult decât a plătit Genoa.




 

Afla mai multe despre: krzystof piatekgenoaomul momentului 

viewscnt
Articole similare