Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EVENIMENT | Unicul Paolo Maldini, mesaj emoţionant pentru Florin Răducioiu: ”Ai fost un mare fotbalist! Îţi mulţumesc!” EXCLUSIVITATE

VIDEO EVENIMENT | Unicul Paolo Maldini, mesaj emoţionant pentru Florin Răducioiu: ”Ai fost un mare fotbalist! Îţi mulţumesc!” EXCLUSIVITATE

Special

Comentarii

Fostul mare internaţional român, Florin Răducioiu (50 de ani), l-a desemnat, în cadrul rubricii "Amintirile lui Răducioiu", de la Telekom Sport, pe Paolo Maldini drept cel mai bun fundaş stânga lângă care a evoluat vreodată.

Acum aproape 30 de ani, România avea fotbalişti uriaşi. Unul dintrei ei, Florin Radu Răducioiu juca în 1994 pentru AC Milan, unul dintre marile cluburi ale Europei. In acelasi an, Răducioiu făcea senzaţie alături de Generaţia de Aur a fotbalului românesc la turneul final din Statele Unite. 

Între timp, fotbalul nostru a slăbit considerabil. Aproape de dezastru şi aproape la acelaşi nivel cu scăderea vizibilă înregistrată de România şi în alte sporturi. Aşa cum e ea ilustrată în prezent, această slăbire evidentă nu pare un accident. Pare mai degrabă o parte logică şi inevitabilă a slăbirii catastrofale înregistrate la nivel naţional. Probabil că fotbaliştii de astăzi nu au o mare vină, fiind mai degrabă emisarii unei acumulări în faliment, dar nivelul lor, pare încă departe de nivelul arătat de ”greii” anilor 86-2000.

Prezentul nostru nu schimbă însă cu nimic trecutul şi nici istoria. Iar istoria consemnează fotbalişti uriaşi printre care şi Florin Răducioiu, un nume apreciat şi astăzi în interiorul unui club uriaş precum AC Milan.

După Cristian Panucci sau Franco Baresi, a venit rândul unui alt ”greu” din istoria ”diavolilor” să-şi aducă aminte de fostul lor coechipier. Paolo Maldini, unul dintre cei mai mari şi mai reprezentativi fundaşi pe care i-a dat sportul rege, a vorbit în exclusivitate cu Telekom Sport despre Florin Răducioiu.

Sunt şanse minime să nu ştii cine este Paolo Maldini. Practic, nu ai cum să nu îl cunoşti, fie şi dacă te-ai uitat un singur minut la un meci de fotbal. Legenda milanezilor, omul pentru care marele stadion San Siro s-a ondulat, derutant, la ultimele minute în tricoul diavolilor, fotbalistul uriaş căruia AC Milan i-a retras tricoul cu numărul 3, figura dominantă a unui vestiar glorios, fotbalistul a cărui succesiune a fost si este in continuare dominată de o lungă paranteză goală, a acceptat cu dragoste să vorbească în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune, pentru câteva minute despre Răducioiu.

Maldini către Răducioiu: ”Ai fost un mare fotbalist! Îţi mulţumesc!”

După ce în poartă l-a ales pe Sebastiano Rossi, iar ca fundaş dreapta pe Christian Panucci, în centrul defensivei, Răducioiu i-a selectat pe Franco Baresi, legendarul căpitan de la AC Milan şi Mauricio Pochettino, fostul antrenor de la Espanyol. Pentru postul de fundaş stânga, Florin Radu Răducioiu a optat pentru Paolo Maldini, care i-a răspuns fostului său coechipier, printr-un mesaj emoţionant, transmis prin intermediul Telekom Sport:

”Salut, Florin! Ce faci? E o plăcere să te aud, e o plăcere când mă suni. Mulţumesc că m-ai ales în echipa ta ideală. Ai avut de ales între fundaş central sau stânga dar cred că m-ai ales ca fundaş stânga. Am petrecut un an frumos la Milan, ai fost mereu un profesionist adevărat şi un mare fotbalist. Suntem aici, la Milanello, unde cred că ai petrecut momente frumoase şi unde s-au construit multe dintre succesele noastre. Te îmbrăţişez şi salut toţi prietenii din România. Salut, Florin! O îmbrăţişare mare din partea mea!” a fost mesajul trimis de Paolo Maldini, prin intermediul Telekom Sport.

Florin Răducioiu este singurul jucător din istorie care a reuşit să marcheze în toate cele cinci mari campionate ale Europei - Serie A, Bundesliga, Premier League, La Liga şi Ligue 1. Acesta îşi continuă echipa ideală formată din jucători alături de care a evoluat la echipele de club.

Afla mai multe despre: florin răducioiupaolo maldini 

viewscnt
Articole similare