Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Comparaţia care nu face cinste fotbalului românesc: "Până şi liga a doua din Germania e peste Liga I de la noi"

VIDEO EXCLUSIV | Comparaţia care nu face cinste fotbalului românesc: "Până şi liga a doua din Germania e peste Liga I de la noi"

Fotbal

Comentarii

Laszlo Sepsi a jucat timp de trei sezoane în Germania, la Nurnberg, iar perioada petrecută acolo şi-a lăsat amprenta pe mentalitatea fostului internaţional. Revenit la U Cluj, în Liga a II-a, fundaşul stânga a acceptat un interviu fără menajamente la Telekom Sport.

Laszlo Sepsi a jucat de-a lungul carierei în Portugalia, în Spania, ori în Franţa, dar campionatul care l-a impresionat cel mai mult a fost 2.Bundesliga. Mentalitatea nemţilor şi felul în care tratează fotbalul şi-au lăsat amprenta asupra fostului internaţional, care s-a lansat chiar într-o comparaţie deloc flatantă pentru fotbalul românesc.

"Dacă comparăm din punctul de vedere al bugetelor care sunt la echipele de acolo, al suporterilor care îi întâlnim pe stadioanele de acolo, e cu mult peste. Deci trebuie să ne uităm şi la acest lucru. În momentul când în România te duci pe stadion şi vezi 2-300 de spectatori, e un lucru foarte trist. Ceea ce  în Germania nu se întâmplă. Cel puţin la Nurnberg, unde am fost eu, am avut meciuri în care stadionul era plin. 45.000 de spectatori să ai în tribună la un meci din Liga a 2-a din Germania.... Nu ştiu în România când au fost ultima oară atâţia oameni pe un stadion.

Se poate şi la noi, doar că din păcate noi am rămas în urmă cu investiţiile. Investiţia în tineret, în centre de copii, în stadioane, în ceea ce înseamnă condiţii pentru a face performanţă. Şi automat... a scăzut performanţa, e normal să scadă şi publicul. Uite, un lucru foarte pozitiv, ceea ce am văzut eu sezonul trecut şi sezonul acesta, la Craiova. Un stadion nou a atras foarte mulţi suporteri. S-a investit, s-a făcut o echipă competitivă şi cred eu că acolo încep să devină normale", a spus Sepsi la Telekom Sport.

Nu i-a luat mult lui Sepsi să înţeleagă strategia nemţilor în privinţa fanilor.

"Şi în Germania se mai înjură pe stadioane. Dar într-adevăr, mulţi merg pe stadion cu o oră, două înainte de meci. Sunt chestii de marketing, care trebuie implementate pentru a atrage suporterii. Aici cred că suferim foarte mult. Cluburile nu reuşesc pe partea asta, de a atrage suporterii la stadion", a mai spus Sepsi la Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: u clujnurnbergsepsigermania 

viewscnt
Articole similare