Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Cum l-a "descoperit" Dumitru Dumitriu pe Sabin Ilie: "L-am întrebat pe Tică Dănilescu cine e ăsta"

VIDEO EXCLUSIV | Cum l-a "descoperit" Dumitru Dumitriu pe Sabin Ilie: "L-am întrebat pe Tică Dănilescu cine e ăsta"

Fotbal intern

Comentarii

Fostul antrenor al Stelei a povestit la emisiunea Top Interviuri cum a ajuns fratele lui Adrian Ilie în Ghencea.

Sabin Ilie juca la FC Braşov atunci când a fost remarcat de Dumitru Dumitriu. În sezonul 1996 - 1997 a fost golgheterul României cu 31 de goluri marcate. Până să ajungă la Steaua, mai jucase în Liga I şi la Electroputere Craiova. 
 
"Nici nu ştiam că e frate cu Adrian. Am jucat la Braşov, el juca la Braşov şi atunci mai juca Doboş la noi. Şi pe la centru îi dă un cot, ia mingea, fuge şi scapă singur spre poartă. Nu a dat gol, că i-am bătut cu 4-0. Dar l-am întrebat pe Dănilescu cine e ăsta. Ăsta e fratele lui Adrian Ilie, Sabin. După meci să vină la mine. A venit la mine, uite aşa, da nea Ţiţi, vreau să vin. Şi îi spun lui Adrian, vreau să îi lau pe Sabin. Hai, măi, nea Ţiţi, îi iei pe Sabin, unde joacă? Facem pariu că ăsta dă 40 de goluri în toate competiţiile la anul? Terminaţi cu prostiile astea. A dat 39 de goluri. Şi mi-a câştigat două trofee în câteva zile" a povestit Dumitru Dumitriu. 
 
 
Sabin Ilie a început fotbalul la Craiova iar la 18 ani a debutat în Liga I, la Electroputere. După o scurtă perioadă la FC Braşov a ajuns la Steaua. În tricoul roş-albaştrilor a înscris 33 de goluri în 54 de meciuri. În vara lui 1997 vârful a fost cumpărat de Fenerbahce Istanbul, iar după un singur an petrecut în Turcia a fost luat de Valencia.
 
Nu a ajuns să joace însă pentru lilieci şi a fost împrumutat la mai multe echipe, inclusiv Dinamo şi FC Naţional. A mai evoluat în carieră şi pentru Rapid, FC Vaslui şi UTA dar şi în Grecia, China sau Ungaria. Sabin Ilie are 4 selecţii pentru naţionala U21 a României. 

Afla mai multe despre: sabin iliedumitru dumitriusteauatop interviuriadrian ilie,  

viewscnt
Articole similare