Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Cuvinte mari de la cel care a fost lansat în fotbal de Ilie Balaci: "A fost cel mai mare fotbalist român"

VIDEO EXCLUSIV | Cuvinte mari de la cel care a fost lansat în fotbal de Ilie Balaci: "A fost cel mai mare fotbalist român"

Special

Comentarii

Ilie Balaci a fost cel care l-a antrenat la Universitatea Craiova şi care, practic, l-a lansat în fotbalul mare, iar acum, la sfârşit, nu a fost uitat.

Flavius Stoican, antrenorul lui Poli Iaşi, are numai cuvinte de laudă pentru omul şi fotbalistul care a fost Ilie Balaci: "Un om cu suflet mare. De ce spun asta? Pentru că a fost omul care m-a plăcut de când aveam 13 ani.  La 14 ani m-a debutat în fotbalul profesionist. Vă daţi seama, la 14 ani, cât de mult şi-a dorti ca eu să ajung un mare fotbalist.  Ca şi antrenor, faptul că m-a debutat pe mine la 14 ani contează şi va conta enorm şi îl voi respecta toată viaţa mea, indiferent că nu mai este printre noi şi este acolo sus şi ne va vedea pe fiecare. Mi-aduc aminte că în momentele în care noi câştigam un meci, ne strângeam cu toţii şi mergeam într-un cadru organizat la petrecere, era foarte apropiat de noi, numai să ne simţim bine. Spunea că important este ceea ce facem pe teren şi vrea ca şi în afara lui să fim o familie", a declarat Stoican, în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Dar Balaci nu l-a ajutat pe Stoican doar în cariera profesională, ci şi pe plan personal. "Apoi, ca şi om, a fost şi este şi va rămâne pentru mine naşul familiei mele. Mi-a botezat fata, fata mea poartă numele fetei lui. Pentru mine este o pierdere mare. Mi-a oferit prima casă, vă daţi seama ce suflet avea acest om, un suflet imens. Pentru mine va rămâne unul dintre cei mai importanţi oameni de pe acest pământ. Condoleanţe!"

Pentru Stoican, nicio generaţie nu a fost să se ridice la nivelul marelui Balaci. Antrenorul Iaşiului îl consideră cei mai mare fotbalist român, alături de Hagi şi Dobrin. "A fost şi trist în multe momente, din cauza faptului că noi, cei din generaţia pe care ne-a antrenat, nu ne ridicam la nivelul lui. Cu siguranţă nu aveam cum, a fost prea mare ca noi să putem să jucăm ca şi el. A fost cel mai mare fotbalist român, alături de Hagi şi Dobrin". 

Şi Petre Grigoraş a fost marcat de tragedie. Antrenorul Farului a vorbit la finalul partidei cu FC Argeş: "O veste tristă pentru că unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României s-a stins repede şi lucrul ăsta l-am aflat. Unii jucători sincer doar auziseră de Balaci şi erau total surprinşi de dispariţia dânsului, din păcate fotbalul a mai pierdut o legendă, cred că a fost unul dintre primii trei fotbalişti ai ţării" a declarat Grigoraş.   

Afla mai multe despre: flavius stoicanilie balaci 

viewscnt
Articole similare