Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluire inedită făcută de Cristi Balaj. Arbitrul a fost acuzat de rasism de Gnohere. Cum s-a demonstrat că francezul a minţit

VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluire inedită făcută de Cristi Balaj. Arbitrul a fost acuzat de rasism de Gnohere. Cum s-a demonstrat că francezul a minţit

FCSB

Comentarii

În urma scandalului în care a fost implicat, săptămâna trecută, Sebastian Colţescu, Cristi Balaj a dezvăluit şi el un episod în care a avut probleme cu tentă rasistă cu Harlem Gnohere.

"Mi-a protestat. Era un CFR - Dinamo, iar din dorinţa de a nu rupe echilibrul, nu mai ştiam ce să-i spun... Îmi era simplu să îi dau cartonaş şi să rup echilibrul. I-am spus la un moment dat: <<Shut up, please>>. După trei minute am fluierat sfârşitul meciului, m-am dus la vestiar şi a venit Dănciulescu.

<<Cristi, nu ştiu cum să îţi spun, Gnohere mi-a zis că i-ai spus <<Shut up, nigger>>. Am rămas stupefiat. Vă daţi seama ce scandal ar fi fost!? M-am dus în vestiar la Dinamo cu reportofonul, i-am spus că am înregistrat discuţia şi că îl dau în judecată, îl dau la comisia UEFA, la FIFA, la discriminare, pentru că nu se poate să abuzezi şi să profiţi de faptul că eşti de culoare.

Şi să mă târăşti pe mine într-o asemenea situaţie. Realizând că l-am prins, mi-a cerut scuze şi spus că a exagerat. Nu a exagerat, a minţit. Am dat mâna cu el şi am plecat. Am răsuflat uşurat, pentru că el era pregătit să vină să mintă după meci. Vă daţi seama în ce situaţie aş fi fost. Cum demonstram? Deja era un mare semn de întrebare deasupra mea, pentru că eram la un anumit nivel internaţional. Oricum, eu am mers all-in. De fapt, nu dădusem drumul la sistemul de înregistrare, însă am reuşit să îl fac să recunoască faptul că a minţit" , a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Sebastian Colţescu, implicat în scandalul momentului în fotbalul internaţional

Meciul de săptămâna trecută, PSG - Istanbul BB, din etapa a VI-a a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: “Nu spui niciodată <omul ăsta alb>, spui <omul ăsta>. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele <omul ăsta negru>?”.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

Afla mai multe despre: balajsteauafcsbdinamo 

viewscnt
Articole similare