Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV Dialog exploziv! Alexandru Tudor şi cel mai controversat moment al carierei: "Nu aveau de ce să dea rejucare!" Porumboiu: "Merg la Cluj să le iau campionatul!"

VIDEO EXCLUSIV Dialog exploziv! Alexandru Tudor şi cel mai controversat moment al carierei: "Nu aveau de ce să dea rejucare!" Porumboiu: "Merg la Cluj să le iau campionatul!"

Superliga

Comentarii

Alexandru Tudor a vorbit la Telekom Sport despre probabil cel mai dificil moment trăit în cariera sa de arbitru. Este vorba despre incidentele de la meciul U Cluj - CFR Cluj din mai 2012, meci decisiv pentru soarta titlului din Liga 1. Tudor a fost provocat de fostul patron de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu să explice acel moment.

În direct la Telekom Sport, fostul patron de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu a vorbit despre Alexandru Tudor, invitatul de onoare al lui Dan Udrea: ”Pentru mine, Alexandru Tudor a fost unul dintre arbitri cei mai corecţi pe care i-a avut România. Merită aprecierile mele şi îl felicit că a ajuns la acest moment cu bine, la momentul retragerii. Nu ştiu dacă el a plâns, dar eu când m-am lăsat mi-au dat lacrimile. Revenind la Tudor, cred că se pot urmări intervenţiile mele: toate au fost la superlativ despre el. Niciun arbitru nu a fost în perioada lui, la capitolul moralitate şi corectitudine!” a declarat Porumboiu.

Fostul investitor de la FC Vaslui a ridicat apoi problema iscată în sezonul 2011-2012 când Alexandru Tudor a oprit meciul U Cluj - CFR din cauza unor incidente. A fost unul dintre cele mai dificile meciuri din cariera impresionantă a fostului mare arbitru internaţional. Dialogul din emisiunea Sport Center s-a încheiat savuros.

Adrian Porumboiu: ”Totuşi, aş vrea de la domnul Tudor să ştiu ce s-a întâmplat la acel meci derby dintre CFR Cluj - U Cluj. Pentru că eu nu cred că el nu a scris în raportul de arbitraj ce s-a întâmplat pe teren. Poate ne povesteşte ce a scris în raport”

Alexandru Tudor: ”Pentru mine a avut un impact foarte mare acel meci. Cele două echipe jucau pe Cluj Arena. Cadu a marcat un gol în poarta lui Bornescu din penalty şi a mers la galeria Universităţii. Eu le spuneam să nu creăm haos tot timpul le-am cerut asta în acel meci. Bornescu a ajuns lângă Cadu, s-au produs evident primele incidente. I-am eliminat pe amândoi şi am văzut cum dinspre ambele bănci încep să fie aspiraţi oameni către tunel. N-am mai văzut aşa ceva. Când am ajuns în zona respectivă erau cred în jur de 40 de inşi în mijlocul incidentelor. Ce puteam să fac? Am revenit pe teren şi am oprit meciul. Observatorul m-a întrebat dacă vreau să reiau meciul. I-am spus că nu se pune problema. Era tensiune şi miză mare în lupta pentru titlu. Am scris tot în raport, dar când am ajuns la Comisie am fost pus pe gânduri. Mi-am dat seama că n-am nicio putere, fusesem adus doar ca să spun ”da”. Să confirm ce am scris în raport. În mod normal când opreşti un meci pentru că două echipe se bat între ele, jocul nu mai trebuie redisputat, nu? Dai 0-3 pentru ambele echipe”.

Adrian Porumboiu: ”Am înţeles. Îmi permiteţi puţin, da? Ar trebui să mă duc până la Cluj acum, să iau cupa pentru campionatul câştigat”

 

Ce s-a întâmplat la U Cluj - CFR Cluj, în finalul sezonului 2011-2012

Pe 8 mai 2012, U Cluj şi CFR Cluj se întâlneau cu trei runde înainte de finalul sezonului într-un meci decisiv pentru soarta titlului din Liga 1.

Partida a fost întreruptă în minutul 25, la scorul de 1-0 pentru CFR Cluj, după o bătaie generală între jucătorii celor două echipe. Arbitrul Alexandru Tudor a decis ca partida să nu mai fie reluată, iar ulterior s-a decis rejucarea meciului, în ciuda protestelor vehemente ale principalilor contracandidaţi în lupta pentru titlu, cei de la FC Vaslui, care susţineau că decizia corectă ar fi ca cele două echipe să fie sancţionate cu o înfrângere la masa verde.

La rejucare, CFR Cluj s-a impus cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0 de "U", golul decisiv fiind marcat în prelungiri, din penalty, de Cadu. Rejucarea a fost programată pe 18 mai, cu doar câteva zile înainte de ultima rundă a sezonului, în care CFR Cluj a remizat cu FCSB (1-1) şi a obţinut punctul de care avea nevoie pentru a deveni campioană. CFR a terminat campionatul cu 71 de puncte, iar Vaslui a ocupat locul 2, cu 70 de puncte.

Afla mai multe despre: alexandru tudorporumboiucfru cluj 

viewscnt
Articole similare