Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | "Ei erau atunci şefii vestiarului". Ce jucători erau lideri la echipa naţională la debutul lui Maxim din 2012

VIDEO EXCLUSIV | "Ei erau atunci şefii vestiarului". Ce jucători erau lideri la echipa naţională la debutul lui Maxim din 2012

Echipa națională

Comentarii

Alexandru Maxim este acum unul dintre cei mai importanţi jucători din naţionala lui Cosmin Contra. Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, mijlocaşul lui Mainz a vorbit despre primele sale minute în tricoul primei reprezentative.

Alexandru Maxim a debutat pentru naţionala României pe 30 mai 2012. A fost atunci o victorie cu 1-0 într-un amical cu Elveţia, graţie unui gol marcat de Gicu Grozav. Maxim a intrat în minutul 82 chiar în locul marcatorului unicului gol al partidei.

"Trece foarte repede timpul, au trecut repede cele 3-4 săptămâni de când a fost ultimul meci jucat cu echipa naţională şi mă bucur că mă aflu printre jucătorii primei reprezentative. Aştept cu nerăbdare cele două meciuri pentru că sunt două meciuri foarte importante pentru noi şi sperăm că se va termina cu bine.

Cred că sunt deja, dacă nu mă înşel, mai bine de şase ani de la debutul meu. Nu ai cum să uiţi primul meci, s-a petrecut totul repede pentru mine în perioada aceea pentru că atunci când m-am întors în ţară din Spania aveam 21 de ani cred şi în decurs de 6 luni am debutat în prima ligă şi am şi fost convocat la echipa naţională de tineret şi la echipa mare. 

Momentele acelea nu ai cum să le uiţi, acel cantonament din Austria, meciurile cu Austria şi Elveţia sunt amintiri frumoase şi a fost cred perioada cea mai frumoasă din viaţa mea. Domnul Piţurcă era selecţioner atunci. Am prins câteva minute în finalul meciului cu Elveţia.

Am avut emoţii foarte mari. De altfel, am avut emoţii de la primul antrenament, însă, îmi aduc aminte şi atunci că era un grup foarte frumos la echipa naţională, băieţii m-au primit extraordinar şi atunci când vezi că oamenii sunt alături de tine şi încearcă să te ajute, să te integrezi şi să te acomodezi cât mai repede, emoţiile acestea trec cât mai repede. 

În perioada aceea, şefii vestiarului erau Raţ, Tamaş, Goian, Marica, Gabi Torje, Lobby, am prins mulţi jucători la echipa naţională, alături de care am învăţat foarte multe lucruri" , a declarat Alexandru Maxim.

Afla mai multe despre: maximmainzechipa nationala 

viewscnt
Articole similare