Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Florin Niţă, interviu extrem de emoţionant la revenirea în ţară. Cât de greu i-a fost să-şi ia rămas bun de la colegi

VIDEO EXCLUSIV | Florin Niţă, interviu extrem de emoţionant la revenirea în ţară. Cât de greu i-a fost să-şi ia rămas bun de la colegi

Superliga

Comentarii

Florin Niţă a revenit în România după ce a fost la Praga, unde a susţinut testele medicale şi a semnat contractul cu Sparta. Portarul în vârstă de 31 de ani susţine că acest transferul este rodul felului în care a muncit de-a lungul carierei.

Florin Niţă a stabilit recordul pentru cel mai scump portar vândut vreodată de o echipă românească. FCSB a fost de acord cum cele două miliaone de euro propuse de Sparta Praga. Niţă a plecat din cantonamentul FCSB-ului din Spania şi a mers la Praga, unde a făcut vizita medicală şi a semnat contractul cu noua echipă.

După ce şi-a rezolvat problemele la Praga, Niţă a revenit în Bucureşti, pentru a-şi lua lucrurile înainte de a se alătura lotului celor de la Sparta Praga. Internaţionalul român a oferit şi câteva declaraţii şi spune că vrea trofee cu Sparta: ”Am dovedit că prim mută muncă se poate realiza orice. Vreau să câştig trofee şi cu Sparta Praga”, declarat Florin Niţă pentru Telekom Sport.

Cum este să revii în ţară ca jucător al Spartei Praga
E puţin cam ciudat, dar mă bucur că am reuşit să fac pasul într-o altă ţară. Le multumesc Anamariei, pentru mâna de ajutor pe care mi-a dat-o şi celor de la Steaua, care m-au ajutat să fac acest transfer. Şi sunt fericit că am ajuns la Sparta.

Lacrimi în ochi la despărţire. Povesteşte ce a fost în sufletul tău
Vă daţi seama, după o perioadă lungă petrecută acolo sunt multe sentimente faţă de echipă şi multe trăiri alături de colegii mei, de care, din păcate, ne-am despărţit. Dar asta este viaţa de fotbalist. Vă daţi seama că sunt şi eu om. Am sentimente, nu sunt robot şi m-am descărcat, pot să spun.

Ce înseamnă pentru tine, pentru cariera ta?
E un pas înainte. Un nou început pentru mine şi îmi doresc să nu mă opresc aici

Când apărai penalty-urile în faţa Stelei, în poarta Chiajnei, în urmă cu cinci ani, te gândeai că vei fi cel mai scump portar din istoria acestui club?
Sincer să fiu, nu mă gândeam. Dar încă o dată s-a dovedit că munca şi seriozitatea, mai devreme sau mai târziu, ies la iveală şi au încununat acest transfer

Cât contează că sunt acolo Vătăjelu şi Stanciu?
E foarte important pentru mine, ca jucător, ca mai sunt colegi, români de-ai mei. Mă pot ajuta să mă integrez mult mai repede şi îmi doresc asta, să dau tot ce este mai bun pentru mine şi pentru echipa mea.

Vei veni la naţională din postura de stranier. Sună ciudat sau frumos?
Sună frumos, de ce nu? Viaţa de fotbalist nu ştii ce îşi rezervă. Uite, vezi, acum mă bucur şi eu de aceste roade.

Ce îţi propui cu Sparta? Având în vedere situaţia din clasament. Plzen e la 14 puncte de voi
Ştiu care este situaţia. Îmi doresc să câştigăm fiecare meci. Să ajung acolo, să-mi cunosc colegii, antrenorii, staff-ul în primul rând. Şi eu îmi doresc să fiu sănătos, să am cât mai multe realizări. Dacă mă ajută Dumnezeu, îmi doresc să am aceleaşi realizări ca şi la Steaua. Şi, de ce nu? Mai multe trofee.

Bănuiesc că vei urmări evoluţiilor foştilor colegi. Ai vorbit să îţi păstreze o medalie de campion?
Evident că am ţinut legătura cu ei şi le-am zis tot ce am avut pe suflet. Mi-a părut rău ieri că n-am putut să duc până la bun sfârşit discursul pe care mi l-am pregătit. Dar s-a întâmplat. Le-am lăsat un mesaj colegilor mei, am vorbit cu ei şi le-am zis tot ce am avut pe suflet. Şi le mulţumesc pe această cale şi am fost onorat să apăr buturile echipei Steaua.

Foarte multă lumea zice că echipa este mult mai slăbită prin plecare ta. Ce zici?
Nu pot să-mi dau cu părerea despre acest lucru. Cât am fost acolo, mi-am făcut datoria şi cred că n-are nimeni ce să-mi reproşeze.


 

Afla mai multe despre: florin nitafcsbliga 1sparta praga 

viewscnt
Articole similare