Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV Handbaliştii de la Dinamo visează frumos: ”Putem să trecem de Sporting!”

VIDEO EXCLUSIV Handbaliştii de la Dinamo visează frumos: ”Putem să trecem de Sporting!”

Handbal

Comentarii

Calificaţi în premieră în barajul pentru optimile Ligii Campionilor, handbaliştii de la Dinamo vor să continue visul european. Pentru a ajunge să se bată de la egal la egal cu cele mai puternice echipe ale Europei, ”câinii” trebuie s-o elimine pe Sporting, echipă la care evoluează şi Vali Ghionea.

Calificarea în barajul pentru optimile Ligii Campionilor i-a costat pe dinamovişti, care au pierdut în etapa a 12-a a Ligii Naţionale, pe terenul celor de la Călăraşi. A fost a treia înfrângere suferită în campionat de echipa antrenată de Constantin Ştefan. Până la finalul anului, dinamoviştii mai au de jucat încă 3 meciuri, două în campionat, cu Minaur Baia Mare şi cu HCDS Constanţa, şi unul în Cupa României, cu Sighişoara. 
 
”Într-adevăr, băieţii nu au fost concentraţi sută la sută. O înfrângere grea pentru noi, pentru că ne doream cele trei puncte. Eram avizi de puncte, pentru că am mai făcut câţiva paşi greşiţi în debutul campionatului. E greu de digerat, pentru că nu ne aşteptam. Dar trebuie să uităm cât mai repede, pentru că mâine deja jucăm cu Minaur Baia Mare”, a declarat antrenorul Constantin Ştefan. 
 
Cele mai importante dueluri vor avea loc însă anul viitor, când Dinamo o va întâlni în dublă manşă pe Sporting, în barajul pentru optimile Ligii Campionilor. Primul meci va avea loc în Portugalia, între 20-24 februarie, urmând ca returul să aibă loc la Bucureşti, o săptămână mai târziu. La Sporting evoluează din această vară şi Vali Ghionea. 
 
”E o echipă foarte puternică. Am văzut ultimul meci, pe care l-au disputat la Silkeborg, unde au pierdut în ultimele minute. O echipă care era deja calificată, indiferent de rezultat, dar a jucat la victorie. O echipă competitivă, cu mulţi jucători străini. M-am uitat pe rezultatele lor, cu rezultate destul de bune şi în meciurile din deplasare. E bine că avem primul meci în Portugalia, sperăm să gestionăm bine şi să tranşăm calificarea la noi acasă. Este un jucător emblematic pentru România, a fost şi component al clubului Dinamo... Sigur că le va spune, pentru că au şi ei acelaşi obiectiv, să meargă mai departe”, a spus Ştefan în exclusivitate pentru Telekom Sport. 
 
Mult mai optimişti sunt jucătorii, în frunte cu Dan Savenco, cel care este căpitanul lui Dinamo. Acesta este convins că echipa poate trece de Sporting şi poate obţine astfel o nouă performanţă. 
 
”Odată ce am ajuns în faza asta de ce să nu visăm? Trebuie să visăm frumos, avem şansa noastră şi o vom juca până la final. Acum nu putem să mergem acolo relaxaţi că jucăm al doilea meci acasă. Dacă Doamne fereşte pierdem acolo, trebuie să o facem la o diferenţă foarte mică, pentru a putea remonta meciul de acasă. E o echipă puternică, i-am văzut, au jucători foarte buni, dar avem şi noi şansa noastră. Au şi un român. Îl ştim foarte bine. Ne va fi şi mai greu pentru că şi el ne ştie foarte bine. Sigur le va spune tot ce ştie despre noi, dar asta la ora meciului nu cred că va mai conta”.
 
 

Afla mai multe despre: dinamoliga campionilorsporting 

viewscnt
Articole similare