Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Interviu cu Cristi Chivu: "Avem o generaţie de excepţie la U21". Ce spune despre Ionuţ Radu, naţionala mare şi parcursul lui Inter în UCL

VIDEO EXCLUSIV | Interviu cu Cristi Chivu: "Avem o generaţie de excepţie la U21". Ce spune despre Ionuţ Radu, naţionala mare şi parcursul lui Inter în UCL
Comentarii

Fostul mare internaţional Cristi Chivu (38 de ani), acum antrenor în cadrul academiei clubului Internazionale Milano, îşi pune mari speranţe în generaţia care i-a adus României prima calificare la Campionatul European de tineret după 21 de ani.

"M-am bucurat enorm de mult pentru această performanţă. Este o performanţă atât timp cât noi în ultimii ani prezenţe la turnee finale, nu doar la nivel de juniori sau tineret, dar şi la nivel de echipă mare, am cam stat pe acasă. Era momentul. Avem o generaţie bună, o generaţie de excepţie care e crescută în spiritul acesta al competiţiei şi nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii pentru Campionatul European", a spus Cristi Chivu, pentru Telekom Sport.

Fostul căpitan al echipei naţională a vorbit şi despre tricolorii mari: "Trebuie să sperăm. Obiective trebuie să avem chiar dacă depindem şi de rezultatele celorlalţi. Pentru că aşa reuşim să ne automotivăm, să avem ceva în plus când intrăm pe teren. Cred eu că e benefică această competiţie, Liga Naţiunilor, ai posibilităţi foarte multe de a vedea jucători, ai posibilităţi de a merge mai departe, de a câştiga această grupă, ai posbilitatea de a cădea într-o urnă valorică mai bună. Atunci când va fi tragerea la sorţi pentru preliminarii".

"Ionuţ Radu e un băiat de caracter, cu foarte mult potenţial"

Cât despre ascensiunea fostului portar al lui Internazionale Milano, Ionuţ Radu, Chivu a afirmat: "Impactul e mai mare cu el care e căpitan de echipă la naţionala de tineret, care a făcut atâtea lucruri frumoase în această campanie de calificare. Şi să nu uităm că e tânăr. Are 22 de ani, 23 dacă nu greşesc. Dar este foarte apreciat. Eu am posibilitatea acum să lucrez cu oameni care îl cunosc de mic pentru că el a făcut academia, meseria a învăţat-o în centrul de juniori al lui Inter, şi îmi vorbesc foarte frumos de el. E un băiat de caracter, un băiat care are foarte mult potenţial şi care demonstrează în momentul de faţă că în Italia, chiar şi la o vârstă relativ fragedă, poţi să joci titular la o echipă cu tradiţie cum e Genoa".

Fostul internaţional s-a referit şi la activitatea sa din prezent: "Mă gândesc că atunci când ai parte de băieţi şi vii dintr-un mediu în care tu ai crescut şi ai trăit şi ai văzut, deşi ai parte de foarte multe sacrificii, cât e de frumos, mă gândesc că vor fi îndreptaţi către minge. Sunt multe lucruri pe care le învăţ, sunt multe lucruri pe care le descopăr pentru că atunci când joci nu te gândeşti că un antrenor se poate lovi de atâtea probleme, de atâtea chestii şi uşor, uşor le învăţ. Deocamdată mă simt la locul potrivit, dar rămâne de văzut în viitor când vor mai creşte sau când probabil voi alege să lucrez şi cu adulţi".

Cristi Chivu a vorbit şi despre Liga Campionilor, mai exact despre grupa din care face parte gruparea italiană cu care a câştigat competiţia în 2010: "Mă aşteptam la mai mult de la Tottenham ştiind şi văzând-o anul trecut în Liga Campionilor, ştiind de potenţialul acelei echipe, de jocuri pe care reuşea să le exprime anul trecut în special în a doua parte a sezonului, dar în Champions League totul e posibil. Barcelona e calificată, va câştiga grupa. Urmează meciul direct între Tottenham şi Inter şi vom vedea ce se va întâmpla. Inter ar mai avea o şansă, ultimul meci acasă la Milano, împotriva PSV, Tottenham mergând la Barcelona. E o grupă echilibrată şi o grupă pentru locul 2 în care lupta se va da până în ultima etapă, asta dacă nu Inter va reuşi să câştige la Londra".

Afla mai multe despre: chivuintertineretnationalainterviu 

viewscnt
Articole similare