Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV: Ioan Andone despre duelul cu Suedia: ”L-aş muştrului puţin pe Puşcaş!” Care este marele său pariu pentru duelul cu nordicii

VIDEO EXCLUSIV: Ioan Andone despre duelul cu Suedia: ”L-aş muştrului puţin pe Puşcaş!” Care este marele său pariu pentru duelul cu nordicii

Echipa națională

Comentarii

România - Suedia se joacă vineri de la ora 21:45. Partida este decisivă pentru calificarea tricolorilor la turneul final al Campionatului European din 2020. Ioan Andone a vorbit în exclusivitate cu Telekom Sport despre acest duel.

55 de selecţii în echipa reprezentativă a României şi două goluri. Peste 350 de meciuri disputate la nivel înalt, campion al României ca antrenor, dar şi ca jucător. Ioan Andone, actualmente manager general la FC Voluntari a vorbit despre partida ”tricolorilor” contra Suediei, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

”Fotbalişti cu care să te poţi bate cu ăia!”

Fostul mare internaţional român simte că absenţa lui Florin Andone din partidele cu Suedia şi Spania poate fi importantă, dar este liniştit pentru că selecţionerul are la îndemână şi alte soluţii: ”Mitriţă care e în formă. Ianis Hagi, Stanciu, Budescu. Eu cred că ai nevoie de unul ca Budescu. Ar putea încerca chiar mai multe sisteme, chiar cu 2 atacanţi. Budescu vârf fals, sau Alibec- Puşcaş. Adică amândoi de forţă să se bată cu ăia” a mărturisit Andone pentru Telekom Sport.

Unul dintre cei mai mari fundaşi ai fotbalului românesc, Ioan Andone a analizat şi zona defensivă a tricolorilor: ”La fundaşii centrali îţi trebuie continuitate. Să fie un cuplu în care ori să fie un jucător cu experienţă lângă unul din Nedelcearu sau Rus, sau să îi lase pe amândoi. Pentru că soluţii multe nu are. Să se apuce să schimbe la un meci decisiv, Burcă-Cristea, greu.  În stânga cred că va fi Bancu. Îţi trebuie jucător de bandă ofensiv” crede Andone.

”Puşcaş a greşit. Nu ai voie să nu respecţi ce spune antrenorul!”

Şi absenţa lui Ţucudean este o pierdere pentru naţionala lui Cosmin Contra: ”Era un atacant de care ai nevoie ca de aer. Deci puteai să joci fără niciun risc cu doi atacanţi. Nu aveai niciun risc Ţucudean-Puşcaş” a explicat Andone, care s-a pus apoi în locul lui Cosmin Contra pentru câteva secunde şi a explicat cum ar proceda în privinţa titularizării lui Puşcaş, fotbalist cu care selecţionerul a avut un mini conflict: ”Dacă nu ai altă soluţie...Îl ai pe Alibec. Sa zici că Alibec a revenit la o anumită formă.  Eu l-aş folosi, dar întâi în faţa echipei l-aş face.../ L-ai muştrului puţin?/ Păi normal. Nu are voie un jucător să nu respecte colegii şi antrenorul. Că aia e chestie de respect. Nu există, nu eşti pe maidan să iei mingea ”bat eu penalty!”  Nu există aşa ceva în fotbalul profesinist. Există pe maidan când joci între blocuri. Şi curajul ăsta al lui, nebun, care a luat mingea şi a zis că bate într-un moment extrem de important pentru rezultatul final, poţi să zici că e pozitiv. Dar e şi multă prostie aici. Să nu respecţi ceea ce spune antrenorul. Am văzut cazuri similare exclus din lot, trimis la echipa a doua” a mai adăugat Ioan Andone pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ioan andonegeorge puşcaşcosmin contra 

viewscnt
Articole similare