Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Liviu Antal e golgeter în Lituania. Cum vede duelul Naţionalei de la Vilnius: ”Suntem favoriţi, dar gazonul va fi un dezavantaj”

VIDEO EXCLUSIV | Liviu Antal e golgeter în Lituania. Cum vede duelul Naţionalei de la Vilnius: ”Suntem favoriţi, dar gazonul va fi un dezavantaj”
Comentarii

Liviu Antal a marcat 26 de goluri în Lituania şi a câştigat recent Cupa Lituaniei cu Zalgiris. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani cunoaşte bine atât campionatul lituanian, cât şi echipa naţională a acestei ţări. El a explicat pentru Telekom Sport la ce trebuie să se aştepte naţionala României în partida cu naţionala lui Edgaras Jankauskas.

În iunie 2017, Antal a semnat cu Zalgiris, după o experienţă mai puţin reuşită în Liga 1 la CFR Cluj. S-a integrat foarte bine şi a devenit rapid unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Vilnius.

Antal: ”Speram să fiu convocat, am pus chiar un pariu...”

26 de goluri are Liviu Antal pentru formaţia lituaniană şi recunoaşte că şi-ar fi dorit o convocare la echipa naţională: ”Normal că mi-aş dori să fac parte din echipa naţională, orice jucător îşi doreşte acest lucru. Dar, fiecare antrenor are strategia lui, îşi face planurile şi probabil că în momentul de faţă nu fac parte din planurile lui. Chiar mă gândesc la naţională şi mi-aş dori să fac parte din lot. Nu m-a căutat însă nimeni” admite Antal.

Fost golgeter în sezonul 2013-2014 în Liga 1, Antal spune chiar că făcuse pariu cu un coleg că nu va fi convocat: ”Am pariat cu cu coleg, pentru că el îmi zicea că voi fi chemat, iar eu i-am zis că nu. Chiar nu am pică pe nimeni, iar de când a venit Cosmin Contra, cred că sunt rezultate bune”.

Rugat să descrie terenul din Lituania, cel care ar putea pune mari probleme echipei naţionale din cauza gazonului sintetic, Liviu antal explică: ”E un stadion micuţ, putem să-l comparăm cu cel de la Chijna. Are 4-5000 de locuri, gazonul este sintetic şi nu cred că va fi favorabil naţionalei. Sunt sigur însă că vor face faţă” spune Liviu.

Avertisment: pericolul numit Fedor Cernych

E favorită România, în opinia singurului fotbalist romând din Lituania? ”Da, din punctul meu de vedere, da” spune Antal.

Trei fotbalişti de la Zalgiris au fost convocaţi la naţionala Lituaniei pentru următoarele meciuri din Liga Naţiunilor, iar Antal ne explică şi de cine trebuie să ne temem: ”În momentul de faţă am trei coechipiei convocaţi, un fundaş central, un fundaş dreapta şi un mijlocaş central. Au un fotbalist foarte bun care joacă la Dinamo Moscova (n.r Fedor Cernych) şi care a fost cumpărat dacă nu mă înşel anul acesta din Polonia. L-am văzut în două meciuri cu Anglia şi Serbia, e foarte bun. Şi mai au un alt jucător (n.r Arvydas Novikovas) care joacă în Polonia, la fel, tot de bandă, ca cel de la Dinamo Moscova. Cei doi cred că sunt cei mai periculoşi” avertizeaza fotbalistul lui FK Zalgiris.

Afla mai multe despre: liviu antalechipa naţională 

viewscnt
Articole similare