Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Lupescu trage un semnal de alarmă pentru fotbalul românesc: ”Cred că ar fi un dezastru dacă se va întâmpla aşa ceva”

VIDEO EXCLUSIV | Lupescu trage un semnal de alarmă pentru fotbalul românesc: ”Cred că ar fi un dezastru dacă se va întâmpla aşa ceva”

Echipa națională

Comentarii

Ionuţ Lupescu a vorbit, la final de an, despre situaţia fotbalului din România şi explică faptul că nu înţelege de ce preferăm să evoluăm contra echipelor mai slabe în loc să ne măsurăm forţele cu formaţii puternice.

Lupescu a povestit că încă de pe vremea în care lucra la FRF îi cerea lui Mircea Sandu să programeze meciuri amicale cu naţionalele puternice ale lumii.

Mă uitam acum, la tragerea la sorţi, toată lumea se gândea să găsim o grupă mai accesibilă. Asta n-am înţeles-o niciodată. De ce nu vrem să ne batem cu cei mai buni? Încercam să-i spun şi lui Mircea Sandu, când era preşedinte, să facă meciuri amicale cu cele mai bune echipe. Acum, fotbalul românesc, la nivel internaţional, este inexistent.

La cluburi nu suntem în cupele europene, la naţională ne chinuim cu Muntenegru şi Lituania. Eu cred că toată lumea trebuie să fie fericită că joacă cu Spania, cu Franţa, cu Anglia, cu astea mari. Numai aşa oamenii sunt atenţi la tine. Este o chestie de mentalitate. La noi, în ultimii ani, în afară de Gică Hagi, care face ceva separat cu clubul lui, nimeni nu reuşeşte s-o facă. Ne ascundem mereu după un culoar, după puţină şansă. Nu, trebuie să jucăm cu cei mai buni.

Cred că ar fi un dezastru pentru fotbalul românesc să-ţi vină un Campionat European acasă şi noi să nu fim calificaţi. E chiar o ruşine”, a spus Ionuţ Lupescu.

 

Afla mai multe despre: lupescueuro 2020romania 

viewscnt
Articole similare