Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Marius Stavrositu: ”România merita să fie la Mondialul de Handbal!” Ultima participare a tricolorilor a fost în 2011

VIDEO EXCLUSIV | Marius Stavrositu: ”România merita să fie la Mondialul de Handbal!” Ultima participare a tricolorilor a fost în 2011

Handbal

Comentarii

Marius Stavrositu a debutat în naţionala României în 1997 şi până în anul 2009 a evoluat în peste 100 de meciuri şi a marcat 234 de goluri sub tricolor. Acum urmăreşte în continuare cu interes evoluţia băieţilor care fac parte din prima reprezentativă. Nu ar refuza însă o revenire la naţională, dacă selecţionerul ar avea nevoie de ajutorul său.

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial care se dispută în această perioadă în Germania şi în Danemarca, dar se pregăteşte pentru a prinde un loc la Campionatul European de anul viitor. Din 1996 nu au mai ajuns tricolorii la un turneu  continental. Franţa, Portugalia şi Lituania sunt adversarele României în actualele preliminarii. În primele două meciuri, tricolorii au pierdut cu Portugalia şi cu Franţa.

"Nu cred că nu e loc pentru mine, dar cred că sunt jucători tineri care ar trebui să crească, avem jucători buni cărora trebuie să li se dea încredere, sunt destui băieţi care se duc la echipa naţională. Dacă vreodată voi fi chemat la echipa naţională, vă daţi seama că mă duc cu cea mai mare plăcere. Aşteptăm cu toţii o calificare la un turneu final. 

La Europene chiar e foarte greu să ajungi, să ajungi la un Campionat Mondial e mult mai uşor decât să ajungi la un Campionat European. E un lucru unic să ajungi la un turneu final, e un lucru unic să ajungi la echipa naţională şi mai ales să şi mergi la un Campionat Mondial. Eu nu cred că diferenţa dintre noi şi echipele care sunt la un turneu final este atât de mare. Sunt convins că şi noi, dacă am fi fost la acest Campionat Mondial, puteam să jucăm bine.”, a declarat Stavrositu.

Din luna septembrie a anului trecut, naţionala masculină de handbal a României este antrenată de Manuel Montoya. Stavrositu ar vrea totuşi ca antrenorii români să aibă prioritate pe banca primei reprezentative.

”Avem antrenor străin acum, e la modă cu antrenorii străini care sunt aduşi la echipa naţională. Mergem şi pe drumul ăsta, să vedem, că până acum s-a spus că nu se poate să mergem cu antrenori români. Vom vedea dacă este o tactică bună să aducem antrenori străini. Pe mine mă mobilizează faptul că sunt român şi ar trebui să antrenez echipa mea naţională, nu să plec în altă parte. Eu cred că avem şi noi antrenori români care ar putea să facă aceleaşi lucruri pe care le fac şi alţi antrenori străini.

Acelaşi lucru pot spune şi despre jucători. De ce vin foarte mulţi jucători străini să joace în România? Înseamnă că se simt bine şi uşor, uşor, handbalul ar trebui să crească prin venirea acestor jucători şi chestia care au băgat-o la Federaţie, că poţi să aduci jucători doar din primele 10 clasate la Campionatul Mondial, dacă nu mă înşel, e un lucru foarte bun, pentru că eu am avut foarte mulţi colegi aduşi de impresari. Am avut colegi şi vorbesc de cei care au fost pe post cu mine, nu ştiu dacă erau mult mai buni decât noi, cei care eram români, acum s-ar putea să fiu eu subiectiv, dar ei trebuiau să joace, pentru că erau investiţia clubului. Noi stăteam pe bancă şi jucau ei, pentru că erau veniţi de afară. Ceea ce e foarte frustrant, da. Sandu Iacob este unul dintre antrenorii, eu am fost coleg cu el, am fost şi la Constanţa, am fost şi la echipa naţională, este unul dintre antrenorii care sunt foarte serioşi şi cred că el va ajunge un antrenor foarte bun. ", a declarat Marius Stavrositu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: stavrosituhandbalromania 

viewscnt
Articole similare