Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Moment incredibil în vestiarul Craiovei: ”Băi copile, de ce nu ai venit la antrenament? Mi-a fost ruşine, domn' profesor”

VIDEO EXCLUSIV | Moment incredibil în vestiarul Craiovei: ”Băi copile, de ce nu ai venit la antrenament? Mi-a fost ruşine, domn' profesor”

Top Interviuri

Comentarii

Unul dintre marii jucători ai Craiovei, Ion ”Gheorghiţă” Geolgău a fost invitatul lui Alexandru Săbău în cadrul emisiunii Top Interviuri. Legenda oltenilor a depănat amintiri, atât din cariera sa de jucător, cât şi din cariera sa de antrenor.

Între 1976 şi 1989, Geolgău a îmbrăcat tricoul Universităţii Craiova. Fotbalistul născut la Pieleşti, în judeţul Dolj, a bifat 292 de prezenţe în tricoul oltenilor, pentru care a marcat 33 de goluri.

Gheorghiţă Geolgău şi-a continuat cariera la echipe precum FC Argeş Piteşti, Aris Limassol, Avenir Lembeek şi mai târziu, Jiul IELIF Craiova. A reprezentat România în 24 de meciuri şi a debutat în cariera de antrenor în 1994 la Jiul Petroşani. Între 1997 şi 2004 a pregătit echipe din nordul Europei precum HB Torshavn şi Fram Reykjavik.

Indiscutabil însă, perioada cea mai aproape de sufletul lui Geolgău a fost cea de jucător al Universităţii Craiova. La Top Interviuri, fostul mare fotbalist al Craiovei şi-a amintit de o parte dintre colegii săi şi a povestit cum a fost momentul în care a intrat în vestiarul ”greilor” de la Universitatea: ”Am fost coleg cu Gabi Boldici, după aia Mircea Irimescu, Victor Piţurcă, Zindros, Luţă Ciobanu, după aceea a venit Aurică Ţicleanu. Nea Nelu Oblemenco era liderul. Ăsta a fost avantajul meu. Nea Nelu Oblemenco jucase împreună cu nea Silviu Stănescu, se cunoşteau foarte bine. În momentul în care m-a adus nea Silviu Stănescu m-au luat sub aripa dânşilor, dar nu intram în vestiarul echipei mari. Ca să intri în vestiarul ăla, credeţi-mă, era ca şi cum intrai, dacă eşti preot să te duci la Vatican, să intri în cele mai ascunse sau unde nu e voie să intri. Când zici Oblemenco la Craiova e ca şi când ai vorbi despre zei. Zoli Crişan, Mitică Marcu, Ilie Balaci, Costică Ştefănescu. După aia veniseră, în anul acela, Cârţu, Tilihoi, Negrilă, dar eu am prins şi cealaltă echipă, de a luat campionatul în 74, doar că eram copilul de trupă al lor” a rememorat Geolgău, la Top Interviuri.

”Băi copile, de ce nu ai venit la antrenament? Mi-a fost ruşine, domn' profesor”

Geolgău i-a mai povestit lui Alexandru Sabău un episod impresionant petrecut în compania legendarilor Titi Teaşcă şi Tică Oţet: ”Fiind junior speranţe, nea Titi Teaşcă i-a cerut profesorului Oţet, care era antrenorul nostru, să facem un joc şcoală. Jocul şcoală a ţinut 3 ore. După vreo 2 ore şi jumătate ne-a lăsat şi pe noi să jucăm liberi. Că până atunci oprea jocul, pregătea următoarele jocuri. I-a plăcut cum m-am mişcat probabil, că după jocul ăsta şcoală mi-a zis să fiu prezent a doua zi la antrenamentul primei echipe. Vă daţi seama că nu m-am dus. Cum să mă duc eu să intru singur în vestiarul primei echipe? Era ca un sanctuar” şi-a amintit cu emoţie, Geolgău.

”După antrenament, mergând spre vestiarul nostru unde ne dezbrăcam, m-am întâlnit cu domnul profesor Teaşcă. Zice băi, copile, de ce nu ai venit la antrenament? Domnul profesor, mi-a fost ruşine! Între timp a apărut şi nea Tică Oţet şi i-a zis măi, Tică, i-am zis lui ăsta micul să vină la vestiar. Nea Tică s-a uitat urât la mine, era să îmi dea şi vreo două, măi, de ce nu te-ai dus? Mi-a fost ruşine! Păi trebuia să îmi spui mie. Zice gata, de mâine te muţi în vestiar! A venit domnul profesor Oţet cu mine, m-a băgat în vestiar, era şi domnul profesor Teaşcă, l-a întrebat unde e un loc liber şi am stat pe locul respectiv vreo 14 ani. Eu până la 24 de ani am cărat mingiile, eram primii care intram la jocurile acelea de 5 contra 2, cei mai tineri intram la mijloc. Adică nu te simţeai umilit că ajutai să cari mingiile sau la porţi. Nici nu trebuiau să ne zică jucătorii ceilalţi, ăştia mai în vârstă, ce avem de făcut. Ştiam. Şi la chefuri, eu şi acum, fiind cel mai tânăr dintre ei, le torn în pahare” a mai spus Ion Geolgău la Top Interviuri.

Afla mai multe despre: gheorghiţă geolgăutop interviurialexandru săbău. u craiova 

viewscnt
Articole similare