Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care Contra voia cu orice preţ să evite Spania: "Ştiam acest lucru". Cum vede laudele din presa iberică

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care Contra voia cu orice preţ să evite Spania: "Ştiam acest lucru". Cum vede laudele din presa iberică

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, a explicat de ce îşi dorea ca România să evite Spania în drumul către Euro 2020. El a încercat, totuşi, să ia partea plină a paharului: marea favorită a grupei nu ne-a mai învins de 22 de ani.

"Se putea mai rău, se putea mai bine. E o grupă foarte echilibrată, o grupă în care Spania e clar favorită. Suedia e o echipă puternică, a demonstrat în ultimii ani că e o echipă puternică. Norvegia a crescut foarte mult în ultimul an.

Ştiu forţa Spaniei, ştiu ceea ce înseamnă Spania ca joc, ca forţă colectivă. Până la urmă trebuie să jucăm împotriva lor şi nu ne-a mers rău împotriva lor, cel puţin în meciurile amicale. Sperăm să ne meargă la fel cel puţin într-un meci cu ei", a declarat Cosmin Contra, la Telekom Sport.

Cosmin Contra s-a bucurat să vadă că presa spaniolă a avut doar cuvinte de laudă la adresa sa, după tragerea la sorţi.

"Arată cât de bine sunt apreciat în Spania. E clar că ceea ce am făcut eu în fotbalul spaniol rămâne în mintea jurnaliştilor şi nu pot decât să mă bucure aceste lucruri. Înseamnă că tot ce am făcut eu în cariera mea de antrenor, am făcut bine", adăugat selecţionerul.

Apoi, Contra a analizat şi celelalte adversare ale României. Este vorba despre Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta.

"Vor fi meciuri grele, pentru că sunt echipe care joacă cam acelaşi sistem, cu atacanţi masivi. Suedia marchează 33 la sută din goluri din faze fixe. Înseamnă că este o armă destul de puternică. Norvegia, la fel. Cum am zis, trebuie să jucăm împotriva acestor echipe şi eu sunt încrezător că putem să ne batem cu aceste echipe, mai ales că ne-am întâlnit cu Suedia într-un meci amical la Craiova. Gazonul nu a fost cum trebuie, dar am simţit forţa Suediei. Am câştigat 1-0, chiar dacă s-a zis că suedezii au venit cu mulţi jucători care erau rezerve, dar la CM au apărut acei jucători. Nu ar trebui să avem probleme cu Malta şi Insulele Feroe", a mai spus Contra.

Selecţionerul a vorbit, în final, şi despre preferinţele pe care le are în privinţa programului din preliminarii.

"E clar că mi-aş dori mai mult Spania la sfârşitul campionatului, în iunie, pentru că atunci jucătorii din campionatele importante au multe meciuri în picioare şi e clar că nu e uşor. Mi-aş dori să o întâlnim deja calificată, pentru că nu e acelaşi lucru să întâlneşti", a încheiat Contra.

Naţionala României va evolua în grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta, în preliminariile Campionatului European din 2020, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Dublin.

Datele pentru meciuri din preliminarii sunt: 21–23/03/2019; 24–26/03/2019; 07–08/06/2019; 10–11/06/2019; 05–07/09/2019; 08–10/09/2019; 10–12/10/2019; 13–15/10/2019; 14–16/11/2019; 17–19/11/2019.

Turneul final va avea loc în  perioada 12 iunie - 12 iulie 2020.

România a fost urna a patra, iar la Campionatul European din 2020 şi Bucureştiul va găzdui patru meciuri.

Afla mai multe despre: contraexclusivtelekom 

viewscnt
Articole similare