Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Naţionala de rugby a României s-a reunit fără selecţioner! Marea dilemă a jucătorilor: ”Nu ştim cine a făcut convocările”

VIDEO EXCLUSIV | Naţionala de rugby a României s-a reunit fără selecţioner! Marea dilemă a jucătorilor: ”Nu ştim cine a făcut convocările”

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby este gata să facă uitat un an 2018 de coşmar. Stejarii s-au reunit devreme în acest an, însă fără selecţioner. După ce Thomas Lievremont a fost demis după doar 3 luni, stejarii nu ştiu nici măcar cine a făcut convocările pentru startul Cupei Europene a Naţiunilor. Interimar este în momentul de faţă fostul antrenor al lui CSM Bucureşti, Danie de Villiers, însă jucătorii aşteaptă să fie anunţat stafful cu care România va porni la drum către Cupa Mondială din 2023 din Franţa.

Până atunci însă stejarii au intrat în cantonament pentru Rugby Europe Internaţional Championship, care începe în cel de-al doilea week-end al lunii februarie. România joacă primul meci, cu Georgia, la Cluj, pe 9 februarie şi va fi în direct la Telekom Sport. România mai e în grupă cu  Germania, Rusia şi Belgia, iar meciurile de acasă le va disputa la Cluj şi Botoşani.

Întrebat sub comanda cărui selecţioner se reunesc, Calafeteanu a răspuns: "Sincer, nu ştiu. Ştiu că în această săptămână va fi importantă partea fizică, din ce am înţeles. Probabil când ne vom reuni pentru Portugalia vom şti exact şi stafful echipei naţionale"

Nici cine cine i-a convonvat, stejarii nu ştiu exact: "Întrebaţi Federaţia. Probabil managerul echipei naţionale, cu Danie, care e aici lângă noi. Nu ştiu, dacă mă înterbaţi cine va fi head-coach, nu ştiu ce să răspuns. Întrebaţi-i pe cei din Federaţie. Treaba noastră este să ne antrenăm, treaba noastră este să ajutăm echipa naţională şi acest CEN să terminăm acolo unde am terminat în fiecare an", a declarat Calafeteanu pentru Telekom Sport.

"Cred că Danie de Villiers a făcut convocările, nu ştiu.  Acum cred că vrea să vadă mai mulţi jucători din campionatul intern, să facem o pregătire bună de 5 zile”, a declarat Florin Vlaicu.

Schimbarea selecţionerului în luna decembrie i-a luat prin surprindere inclusiv pe jucători.

"Este prima dată când avem un selecţioner pentru o perioadă atât de scurtă, cel puţin de când sunt eu la naţională. Şi am destui ani”, a declarat Valentin Calafeteanu 

Afla mai multe despre: romaniarugbyreunire 

viewscnt
Articole similare