Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Paul Anton vorbeşte despre situaţia din Rusia, în plină pandemie de coronavirus: "Suntem mulţi fotbalişti străini în Rusia, cu familii aflate în zonele afectate"

VIDEO EXCLUSIV | Paul Anton vorbeşte despre situaţia din Rusia, în plină pandemie de coronavirus: "Suntem mulţi fotbalişti străini în Rusia, cu familii aflate în zonele afectate"

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul român legitimat la formaţia de primă ligă rusă, KS Samara, Paul Anton (28 de ani), a povestit în detaliu, pentru Telekom Sport, situaţia în care se află Rusia în contextul pandemiei de coronavirus. Astăzi, COVID-19 a depăşit pragul celor 250.000 de persoane infectată, peste 100.000 doar în Europa.

Ultimul meci de fotbal în prima ligă din Rusia a avut loc luni, pe 16 martie, atunci când echipa lui Paul Anton pierdea categoric în deplasare, pe terenul celor de la Tambov, scor 0-3. A doua zi, Federaţia Rusă decidea întreruperea activităţilor sportive în Rusia, ca o măsură de precauţie pentru ca virusul să nu se extindă în ritmul arătat în ţări din Europa. La această oră, în Rusia au fost confirmate 199 de cazuri, cu un singur deces. Un bilanţ extrem de bun pentru o ţară cu o suprafaţă uriaşă, cum este Rusia.

Fotbalistul român a povestit, pentru Telekom Sport, că situaţia din Rusia este una liniştită, în ordine. Singurele restricţii sunt cele legate de închiderea graniţelor şi faptul că jucătorii străini nu pot ajunge la persoanele dragi, prinse în zonele afectate de coronavirus, în Europa. În rest, totul se desfăşoară în ritmul normal.

"Aş vrea să vă urez, în primu rând, multă sănătate, răbdare, să încercaţi igiena personală, pe cei de lângă voi, să vă protejaţi, să-i protejaţi, să respectaţi cerinţele autorităţilor şi totul o să fie bine Legat de situaţia din Rusia, totul este ok. Viaţa decurge normal. Singurele restricţii care au fost impuse, dar mai mult ca prevenţie, au fost cele de a închide total graniţele. După cum se ştie, cea cu China a fost închisă de mult, acum şi cele cu Europa, tot ca o măsură de precauţie. Nu au fost foarte multe cazuri, doar izolate, ceea ce a împiedicat răspândirea virusului în Rusia. Locurile publice nu sunt închise, lumea îşi continuă viaţa normal, fără alte restricţii. Chiar şi aşa, Federaţia Rusă oprirea campionatului până pe 10 aprilie, tot pentru precauţie şi îl consider un lucru normal. Suntem foarte mulţi jucători străini în Rusia, care avem famiile în zonele afectate din Europa iar gândurile noastre, involuntar, fugeau către cei de acasă",  a declarat, pentru Telekom Sport, Paul Anton.

De asemenea, decizia UEFA privind amânarea jocurilor din barajul Ligii Natiunilor a fost salutată de internaţionalul român, care nu şi-a luat gândul de la calificarea la Campionatul European ce se va disputa în 2021.

"Legat de jocul echipei naţionale cu Islanda, este o decizie normală a celor de la UEFA de a amâna. În momentele acestea, sănătătea noastră, a familiei, a celor din jur, este mai importantă şi mai presus decât un meci de fotbal. Speram ca în iunie, când sunt programate meciurile, totul să revină la normal, iar noi să fim într-o formă foarte bună şi să aducem o bucurie suporterilor români, să ne bucurăm, la anul, de Campionatul European care va fi organizat şi de ţara noastră", a completat Paul Anton.

  • 1,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Anton, conform Transfermarkt.

Afla mai multe despre: paul anton 

viewscnt
Articole similare