Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Povestea emoţionantă a vieţii lui Mahlangu: "La 11 ani, mi-am pierdut părinţii". Ce jucător uriaş l-a îndrumat în carieră

VIDEO EXCLUSIV | Povestea emoţionantă a vieţii lui Mahlangu: "La 11 ani, mi-am pierdut părinţii". Ce jucător uriaş l-a îndrumat în carieră
Comentarii

Un tip retras, care stă departe de lumina reflectoarelor, May Mahlangu, mijlocaşul central al lui Dinamo ascunde o poveste tristă de viaţă. Sud-africanul, câştigător de trofee în Suedia, a acceptat să ne destăinuie momentele prin care a trecut.

Nu toţi îi cunosc povestea. Nici măcar colegii de vestiar. Sud-africanul lui Dinamo, May Mahlangu, are o poveste care ar putea constitui subiectul unui film. Mijlocaşul s-a născut în Africa de Sud într-o familie cu venituri modeste, iar viaţa sa a fost plină de lipsuri. 

"A fost greu cu şcoala şi cu fotbalul pentru că bunica a trebuit să aibă grijă de noi. Atunci când aveam 11 ani, mi-am pierdut părinţii în acelaşi an, în 2000. Ea este eroul meu. Se spune că Nelson Mandela este erou în Africa de Sud, dar pentru mine bunica este eroul meu" , a declarat May Mahlangu pentru Telekom Sport.

Fotbalul a fost marea pasiune a lui Mahlangu, iar la vârsta de 15 ani s-a alăturat Academiei Stelele Africii. 

"M-au dus la şcoală unde am învăţat despre fotbal, despre o mulţime de lucruri. Am stat la aceea academie timp de 5 ani, iar apoi m-am mutat în Suedia, unde am stat un an înainte de a semna primul meu contract profesionist. Cu primii bani câştigaţi, în special când am semnat primul meu contract, i-am spus bunicii mele că îi voi construi o casă pentru ea, iar acel vis a devenit realitate. Cu primul salariu, am luat banii şi am construit un monument funerar pentru părinţii mei, pentru că altfel nu aveam cum să le mai spun: Mulţumesc, tată, mulţumesc, mamă!" , a continuat Mahlangu.

În Suedia, fotbalistul a cunoscut succesul, iar cei 7 ani petrecuţi acolo l-au ajutat să fie mult mai disciplinat. 

"Poate nu foarte multă lume ştie. Era 2011 când am câştigat trei cupe într-un singur an şi am fost numit jucătorul anului în Suedia. Am jucat cu Henrik Larsson, un fotbalist care a evoluat pentru Barcelona, Manchester United, Celtic. El este o legendă în Suedia. El a fost acolo să mă supravegheze, să-mi spună ce făceam bine, ce făceam greşit. Există o şansă să mă întorc cândva în Suedia, în special cei din Helsingborgs îţi vor spune că sunt o legendă în Helsingborgs, pentru că am reuşit lucruri uimitoare acolo" , a declarat Mahlangu.

Afla mai multe despre: mahlangudinamosuediacelticmanchester unitedbarcelona 

viewscnt
Articole similare