Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | "Regele" Zenke se destăinuie: "Mai am până să ajung rege la Dinamo" Care este jucătorul său preferat. Reportaj marca Telekom Sport

VIDEO EXCLUSIV | "Regele" Zenke se destăinuie: "Mai am până să ajung rege la Dinamo" Care este jucătorul său preferat. Reportaj marca Telekom Sport

Dinamo București

Comentarii

Dinamovistul Simon Zenke are o poveste de viaţă dură. Şi-a pierdut mama la vârsta de 12 ani. După alţi doi ani a decedat şi tatăl său, iar Zenke a devenit capul familiei.

"Nu am avut timp să simt durerea. La mama, nu am simţit fiindcă atunci când s-a îmbolnăvit, a plecat la ţară şi nu am văzut-o mult timp, aşa că atunci când a murit am plâns puţin. Dar tata mi-a lipsit mai mult, fiindcă a murit în prezenţa mea, eram toţi cu el când a murit. Profesional, înainte de a începe fotbalul, visul meu era să devin actor. Atunci când eram la şcoală nu eram un elev slab" povesteşte nigerianul ajuns la Dinamo în toamna anului trecut. 
 
Zenke a făcut de tânăr pasul către Europa. Strasbourg l-a remarcat şi l-a transferat când avea 17 ani. 
 
"Primii bani câştigaţi din fotbal au fost suficienţi pentru mine să îmi iau un telefon. Pentru că după primele mele meciuri multe cluburi mă voiau, la acea vârstă eram bun şi lumea nu avea cum să ia legătura cu mine" îşi aduce aminte mijlocaşul. 
 
Mijlocaşul lui Dinamo are un vis de îndeplinit. Să-şi întâlnească idolul.
 
"Wayne Rooney este jucătorul pe care îl iubesc. Nu l-am întâlnit până acum. Dar cu siguranţă îl voi întâlni. Acesta este un obiectiv. Cu siguranţă îl voi întâlni. Trebuie să mă întâlnesc cu el, să fac o poză, un selfie, orice. Dacă trebuie să mă duc în America să-l caut, mă duc. Nicio problemă. Când voi fi liber, va trebui să fac asta. Fie îl întâlnesc acolo, fie în Anglia" a mărturisit Zenke. 
 
Zenke are un stil aparte de a se bucura după ce marchează. În victoria cu Concordia Chiajna, 3-2, a înscris primul său gol din Liga I. 
 
"A fost important fiindcă a fost primul meu gol pentru Dinamo, pe teren propriu, şi am vrut ca suporterii să îşi amintească de asta, de aceea am făcut asta. Oamenii spun că este greu. Acum oamenii vor să îi învăţ şi pe ei, dar este dificil. Ciobi este mereu de gâtul meu: ” Simon, trebuie să mă înveţi acel flick flack!”  I-am spus : ”Prietene, te învăţ, dar acum este dificil fiindcă asta se face la vârste fragede. Dar am să te învăţ, o să îţi dau o lecţie" a povestit amuzat nigerianul. 
 
Zenke înseamnă ”rege”, iar bunicul său a fost căpetenie de trib în Nigeria. Însă mijlocaşul recunoaşte că are nevoie de timp pentru a deveni rege şi la Dinamo. 
 
"Regele lui Dinamo este antrenorul. Domnul Mircea. El este regele. Când jucam în Turcia şi marcam, ei mă numeau rege. Şi numele meu înseamnă ”rege” aşa că acolo toată lumea îmi spunea ”Regele ”. Dar la Dinamo, regele este Domnul Rednic, prietenii mei. Are ADN-ul lui Dinamo aici...şi el chiar se luptă pentru Dinamo ca să ajungă acolo unde îi e locul, acolo sus" a încheiat fotbalistul de 30 de ani. 
 

 

Afla mai multe despre: zenkedinamoreportajpoveste 

viewscnt
Articole similare