Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Reportaj special | La 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea a fost vizitat de echipa Telekom Sport

VIDEO EXCLUSIV | Reportaj special | La 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea a fost vizitat de echipa Telekom Sport

Fotbal

Comentarii

Bucureşti este printre cele 12 oraşe desemnate să găzduiască trei partide din faza grupelor la Euro 2020, plus un meci din optimi. Pe lângă Arena Naţională, capitala României trebuie să asigure alte 4 stadioane de antrenament. Steaua, Rapid, Arcul de triumf şi Dinamo sunt arenele pe care România vrea să le modernizeze pentru turneul final de peste doi ani. Telekom Sport îţi prezintă starea lor, dar şi cum vor arăta la Europeanul din 2020. Primul popas este în Ghencea.

Stadionul Ghencea a fost inaugurat la 9 aprilie 1974, exact cu 44 de ani în urmă, la amicalul dintre Steaua şi OFK Belgrad. Aşa începea istoria uneia dintre cele mai frumoase arene din România. Cu o capacitate de 32 de mii de locuri, stadionul avea la acea vreme 3500 de gradene, care, puse cap la cap, însumau 14 kilometri lungime şi pentru care au fost necesare 70 de kilometri de şipci de stejar. La trei ani de la inaugurare, stadionul găzduia primul meci al echipei naţionalei. România - Turcia, iar în toamnă, sosea în Ghencea şi Barcelona lui Cruyff.

Pe stadionul din Ghencea s-au bifat multe borne în paginile de istorie, atât ale Stelei, cât şi ale echipei naţionale. Cea mai categorică victorie în cupele europene, 6-0 cu Young Boys Berna, în Cupa Cupelor, partida cu numărul 1000 in Divizia A. Semifinalele din Cupa Campionilor cu Anderlecht, Benfica şi Galatasaray au fost cateva dintre performanţele Stelei. Pentru naţională, în 1989, a fost calificarea la Mondial după 20 de ani, cu o victorie dramatică împotriva Danemarcei. 
 
Pe 22 martie 2015 a fost ultimul joc oficial pe stadionul Ghencea: Steaua - FC Viitorul 4-1. De atunci nu s-au mai făcut niciun fel de investitii. Noul stadion va avea o capacitate de 30.500 de locuri, dar si un muzeu al clubului. Lucrările ar trebui să înceapă în această vară, după ce va fi desemnată firma care se va ocupa de construcţie. Din 2020, fotbalul românesc aşteaptă alte file cu poveşti ce se vor scrie pe viitoarea arenă Steaua.
 

Afla mai multe despre: steauaghencearomaniaarena nationalacupa campionilor 

viewscnt
Articole similare