Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Tamaş: "Vă spun o dată pentru totdeauna povestea asta cu Steaua, Dinamo şi toate nebuniile!" Interviu special cu fundaşul revenit la naţională după 3 ani

VIDEO EXCLUSIV | Tamaş: "Vă spun o dată pentru totdeauna povestea asta cu Steaua, Dinamo şi toate nebuniile!" Interviu special cu fundaşul revenit la naţională după 3 ani
Comentarii

Gabriel Tamaş a revenit la echipa naţională după o pauză de trei ani şi a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre sentimentele care îl încearcă la o nouă prezenţă sub tricolor, dar şi despre starea fotbalului românesc.

Tamaş spune că s-au schimbat multe lucruri în bine de la ultima sa convocare şi e încântat că selecţionerul Cosmin Contra l-a convocat pentru dubla cu Lituania şi Serbia.

Urmăreşte mai jos integral interviul cu Gabi Tamaş.

"Nu ştiu dacă mă aşteptam să mai fiu convocat. Dar prin prisma faptului că avem accidentări şi am avut un an trecut foarte bun, iată că sunt din nou aici. Eu am crezut că sunt în atenţia oricărui antrenor de la echipa naţională şi asta mi se pare normal. Ca toţi jucătorii români să fie în atenţia selecţionerului, indiferent cine e.



Mă bucur că am găsit acest staff, am jucat cu toţi dintre ei. Mă bucur mult pentru ei şi cred că în câţiva ani o să fiu şi eu ca ei!

Contra e Mister, iar eu sunt jucător... Trebuie să ascultăm de el pentru că a jucat la echipe mari. Nimeni nu e perfect şi trebuie să înveţe din ce spune antrenorul. Avem amintiri frumoase împreună, chiar foarte frumoase.

Nu vreau să supăr pe cineva, dar ce am găsit aici s-a schimbat în bine. Nu numai ca şi colegi sau staff, ci tot ce am găsit aici. Mă bucură să văd ce am găsit aici după trei ani"
, a declarat Gabi Tamaş pentru Telekom Sport.

1 - un turneu final a disputat Tamaş în tricoul echipei naţionale: Euro 2008, când a fost integralist în toate cele trei meciuri din faza grupelor

Dinamo sau Steaua? Dezvăluire în premieră a fundaşului
Tamaş a atins şi un subiect delicat, precizând în premieră că în copilărie a fost fan al Stelei, deşi este asociat de microbiştii din România cu marea rivală, Dinamo. Totuşi, Tamaş recunoaşte că transferul la Dinamo, când avea doar 19 ani, l-a făcut să se ataşeze mai mult de gruparea roş-albă.

"O să vă spun o dată pentru totdeauna povestea asta cu Steaua, Dinamo şi toate nebuniile. Eu când am fost mic am fost stelist! Eu cu fratele meu în casă, fiind tata dinamovist, lucrând în Poliţie.

După care am avut oferta de la Dinamo şi am mers la Dinamo. M-am ataşat foarte mult de cei de la Dinamo. După, am plecat din ţară după 9 luni petrecute la Dinamo. Veneam împrumut un an de zile la Dinamo. După, iar am plecat o perioadă lungă de timp din ţară şi când am venit m-am dus la Steaua! Asta a fost povestea Steaua - Dinamo.

De simţit, vă daţi seama, erau alte vremuri. Aveam un lot la Dinamo cu Kiriţă, cu Bolohan, Bărcăuan, Stoican, Burcă. Vă daţi seama, erau alte vremuri. Vlad Munteanu... M-am simţit la Dinamo mai bine ca la Steaua pentru că erau alte vremuri.

Au fost alte vremuri. Nu vreau să supăr pe nimeni şi dacă supăr nu mă interesează
", a declarat Gabi Tamaş în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Fundaşul a vorbit şi despre dubla cu Lituania şi Serbia.

"Chiar sunt adversare incomode. Dacă vă mai amintiţi Lituania la Cluj, când am luat bătaie 3-0. Toţi ne-au dat favoriţi şi uite că am intrat pe teren şi primul gol a fost de la 45 de metri. Nici nu ştiu cum a intrat mingea aia în poartă.

Niciun meci nu e usor, trebuie să tratăm toate meciurile la fel. Serbia este o echipa mai bună, mult mai bună decat cea a Lituaniei, dar trebuie să le tratăm la fel ambele meciuri, ţinând cont şi de faptul că se joacă pe sintetic (n.r. cu Lituania).

Vă daţi seama, orice jucător de fotbal ar vrea să joace cu stadionul plin. Şi chiar îi rugăm să vină să susţină naţionala pentru că avem o echipă bună şi avem şanse de calificare.

În afară de Steaua Bucureşti care vinde la echipe foarte mari şi cu nume, alte echipe din ţară nu prea vând la echipe din Europa titrate, vând la echipe normale [...] Cine ştie, poate cu timpul se vor schimba mai multe şi vom ajunge ca altă dată când transferau la Real Madrid, Barcelona - Gică Hagi, Tottenham, Chelsea, nu se ştie niciodată. Asta depinde doar de jucători, să muncească foarte mult şi să copieze ce a fost înainte, Generaţia de Aur
", a mai spus Tamaş pentru Telekom Sport.

65 de selecţii are Gabi Tamaş în echipa naţională a României, pentru care a înscris 3 goluri

Vezi mai jos integral interviul realizat de Telekom Sport cu Gabi Tamaş.

Afla mai multe despre: tamasinterviuexclusivvideoromania 

viewscnt
Articole similare