Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | "Tot vrem medalii, dar nu prea se întâmplă...". Mesajul războinic al handbalistelor înainte de CE. Primul antrenament pentru Neagu & Co în Franţa

VIDEO EXCLUSIV | "Tot vrem medalii, dar nu prea se întâmplă...". Mesajul războinic al handbalistelor înainte de CE. Primul antrenament pentru Neagu & Co în Franţa

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a plecat spre Franţa cu obeictiv clar stabilit de federaţie: un loc între primele şase. România debutează la Euro sâmbătă, chiar de ziua naţionala a României.

UPDATE 19.30 | VIDEO Handbalistele pregătite de Martin Ambros au efectuat primul antrenament în Franţa

UPDATE 16:50 | VIDEO  Naţionala feminină a ajuns la Brest şi s-a cazat deja în hotelul care o va găzdui în prima fază a grupelor. 


Startul Campionatelului European de handbal feminin se dă azi în Franţa, cu un super meci. Gazda, Franţa, înfruntă campioana olimpică de la Rio, Rusia, naţională pe care România a învins-o săptămâna trecută la Trofeul Carpaţi. România intră în competiţie sâmbătă pe 1 decembrie, contra Cehiei.

Naţionala lui Martin Ambros caută a doua medalie la turneul continental, după cea din 2010. Obiectivul impus de FRH este însă un loc între primele şase, loc care ar asigura nişte preliminarii mai simple pentru Campionatul Mondial din 2019. La ediţia din urmă cu doi ani, România a terminat pe locul 5, iar un pas înainte faţă ultimul turneu european ar însemna calificarea în semifinale şi automat o şansă uriaşă la medalii. 

România joacă meciurile din grupă la Brest. Începe aşadar cu Cehia, urmează în ordine Germania, pe 3 decembrie şi Norvegia pe 5 decembrie. 

"Nu înseamnă că dacă ne-am antrenat bine putem face ceva extraordinar şi la meci pentru că meciul e total diferit. Dar ne dorim foarte mult să câştigăm, să ajungem sus şi să îndeplinim multe dorinţe. În fiecare an vorbim despre medalii, dar din păcate nu prea s-a realizat acest vis pe care îl avem cu toţii, dar suntem sportul de echipă din Romania care ţine românii în suspans, care mereu încearcă să facă o treabă bună şi sperăm ca anul acesta să fie mult mai bine", a declarat Geiger la plecarea spre Campionatul European, în exclusivitate pentru Telekom Sport

Întrebată de primul meci din grupă veterana Geiger a răspuns: "Fiind meciul care ne-a scos anul trecut de la Mondial ne dorim foarte mult să câştigăm, dar şi pentru faptul că este 1 decembrie"

Cu toţii credem că apărarea este printre cele mai importante aspecte. La fel şi tranziţia dintre o bună apărare şi contraatac, la care am mai lucrat. Obiectivul nostru este Tokyo. Acest campionat este prima competiţie care ne dă şansa calificării pentru Tokyo", a declarat şi Martin Ambros pentru Telekom Sport. 

Lotul tricolor pentru Campionatul European din Franţa este format din următoarele jucătoare: portari - Denisa Dedu, Iulia Dumanska; extreme stânga - Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică; interi stânga - Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer; centri - Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu; interi dreapta - Ana Maria Dragu, Melinda Geiger; extreme dreapta - Laura Chiper, Aneta Udriştoiu; pivoţi -  Crina Pintea, Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu.

Afla mai multe despre: romaniaeurocampionatul europeanmedaliiambrosneagu 

viewscnt
Articole similare