Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Un român, al doilea cel mai valoros de la EURO pe postul lui. Cine e adevărata vedetă a României: ”Are un viitor foarte mare”

VIDEO EXCLUSIV | Un român, al doilea cel mai valoros de la EURO pe postul lui. Cine e adevărata vedetă a României: ”Are un viitor foarte mare”

Fotbal

Comentarii

România e cotată cu ultima şansă la câştigarea trofeului EURO U21, dar există jucători în lot extrem de bine cotaţi. Unul dintre ei e între cei mai valoroşi de la EURO pe postul lui.

Ionuţ Andrei Radu vine după cel mai bun sezon din carieră în care a bifat 33 de apariţii în Serie A. Evoluţiile convingătoare au făcut ca el să devină cel mai valoros jucător român al momentului. Cota de piaţă a luI Radu a crescut de 5 ori în ultimul sezon, de la trei milioane de euro în vara lui 2018, la 15 milioane de euro în prezent.

Într-un top al celor mai valoroşi portari prezenţi în loturile echipelor calificate la Europeanul de tineret din Italia, Ionuţ Radu este pe podium, în urma lui Alex Meret de la Napoli (25 de milioane de euro) şi la egalitate cu Emil Audero de la Sampdoria (15 milioane de euro).

"Pe Radu deja îl văd, eu am avut ocazia să îl văd în Italia şi m-a impresionat pe viu. Am fost pe San Siro de două ori şi l-am văzut cu Inter şi cu Milan. Este deja un jucător matur, pare a nu avea vârsta pe care o are acum. Este un jucător catre a jucat titular la o echipă în Serie A, s-au salvat de la retrogradare în ultima partidă, dar e un jucător foarte asigur. Dă foarte multă siguranţă echipei şi este un jucător care cred eu că are un viitor foarte mare în faţa lui", a declarat Răducioiu pentru Telekom Sport. 

TOP portari Euro U 21

1. Alex Meret - Napoli - 25 de milioane euro 

2. Andrei Radu - Genoa - 15 milioane euro 

= Emil Audero - Sampdoria - 15 milioane 

Ionuţ Radu a fost în premieră la naţionala mare la meciurile cu Norvegia şi cu Malta. Deocamdată nu a prins niciun minut în echipa lui Contra. 

"Cu siguranţă va fi schimbul de mâine al lui Tătătruşanu. Deci va fi cu siguramţă petru că nu văd pe altcineva în momentul de faţă.

Este o piesă importantă în echipa lui Rădoi. [...] Ne putem mândri cu jucători care au o foarte mare experienţă în ciuda faptului că sunt tineri. Este extraordinar", a mai spus Răducioiu. 

Dincolo de Radu, motivatorul de serviciu înaintea meciurilor, naţionala de tineret are în Rădoi principalul stâlp de susţinere. 

"Rădoi deja a creat un spirit de echipă acolo. Sunt convins că este iubit de proprii jucători iar acest spirit de echipă este deja un mare succes pentru el. Deseori spiritul de echipă te face deseori [...] să câştigi meciurile.

Îi doresc să aibă clarviziune tactică, să fie lucid în momentele dificile al primului meci care este şi cel mai important . El a fost un jucător foarte echilibrat la mijlocului terenului, cu siguranţă are această capacitate de a le transmite şi jucătorilor. Linişte şi să creadă în propriile posibilităţi pentru că nu intră în teren învinşi. Acesta trebuie să fier modul de a îi îmbărbăta, de a le spune, de a îi face să creadă în posibilităţile lor, în aceste calităţi", a declarat Răducioiu pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: romaniau21radutop 3 

viewscnt
Articole similare