Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Faceţi cunoştinţă cu Joao Felix, puştiul care a rescris istoria Europa League la doar 19 ani. De ce a fost dat afară de FC Porto

VIDEO | Faceţi cunoştinţă cu Joao Felix, puştiul care a rescris istoria Europa League la doar 19 ani. De ce a fost dat afară de FC Porto
Comentarii

Mijlocaşul ofensiv al echipei Benfica Lisabona, Joao Felix, a uimit lumea fotbalului, joi seară, iar cele mai mari cluburi ale Europei se bat pentru transferul său.

La doar 19 ani, portughezul a reuşit un hat-trick în meciul cu Eintracht Frankfurt, scor 4-2 în prima manşă a sferturilor de finală ale Europa League, şi a devenit cel mai tânăr fotbalist care înscrie de trei ori într-un singur meci, în această competiţie.

 

 

Conform presei internaţionale, pe urmele lui Joao Felix se află cluburi precum Manchester United, Juventus, Bayern Munchen şi FC Barcelona, toate aceste echipe având trimişi la Lisabona, la meciul de joi seară.

Acestor grupări li s-a alăturat, joi, Real Madrid. Conform AS, scouterii lui Real Madrid au fost prezenţi la meciul dintre Benfica şi Eintracht Frankfurt pentru a-l urmări la lucru pe atacantul sârb al formaţiei germane, Luka Jovic, dar au rămas impresionaţi de Joao Felix. "Preţul de 120 de milioane de euro al portughezului reprezintă o problemă, dar Real Madrid va rămâne cu ochii pe el", notează ziarul de casă al echipei de pe Santiago Bernabeu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Que noite...

A post shared by João Félix (@joaofelix79) on

 

A început fotbalul la FC Porto

Iniţial, puştiul a făcut parte din academia celor de la FC Porto. A ajuns la Benfica în 2015, după ce "dragonii" au decis să nu îl mai păstreze, din cauza fizicului fragil. În acest sezon, Joao Felix a fost promovat la prima echipă a Benficăi, pentru care a debutat într-un succes cu Boavista, scor 2-0, meci în care a jucat doar trei minute. O săptămână mai târziu, Felix a înscris primul gol la profesionişti, în remiza cu marea rivală Sporting, scor 1-1, şi a devenit cel mai tânăr marcator din derby-ul Lisabonei.

Între timp, Joao Felix, considerat de experţi cel mai mare talent al Portugaliei, după Cristiano Ronaldo, a ajuns la 15 goluri şapte pase decisive, în 36 de apariţii, iar cota sa a luat proporţii astronomice. De la două milioane, atât cât valora vara trecută, Joao Felix este evaluat acum la 35 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.de. Chiar şi aşa, Benfica nu este dispusă să renunţe la el pentru mai puţin de 120 de milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere a contractului jucătorului.

Vezi hat-trick-ul reuşit de Joao Felix, în Benfica - Eintracht Frankfurt 4-2

Afla mai multe despre: joao felix 

viewscnt
Articole similare