Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FC Argeş a început pregătirea pentru Liga 1! Patru noutăţi la reunirea alb-violeţilor

VIDEO | FC Argeş a început pregătirea pentru Liga 1! Patru noutăţi la reunirea alb-violeţilor

FC Argeș

Comentarii

Fotbaliştii de la FC Argeş au început, luni seară, pregătirea pentru noul sezon de Liga 1. Reunirea lotului a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin, iar la primul antrenament care a fost unul de reacomodare la efort, au participat 25 de jucători.

În afară de mijlocaşul Georgian Honciu şi atacantul Ndiaye Mediop, de la Dunărea Călăraşi, care au semnat contractele, sub comanda lui Ionuţ Badea se mai antrenează fundaşul Gabi Matei (30 ani) de la Academica Clinceni, mijlocaşii Gabriel Deac (25 ani) şi paraguayanul cu cetăţenie italiană, David Meza Colli (32 ani), ambii de la Petrolul Ploieşti şi atacantul Jose Andre Cozma(18 ani) de la echipa de liga a treia, Husana Huşi.

Cu lotul piteştenilor se pregăteşte şi mijlocaşul Andrei Blejdea care în urmă cu câteva săptămâni a fost operat la meniscul genunchiului. În afară de cei patru jucători care urmează să semneze angajamentele în următoarele zile, conducerea clubului din Trivale este în negocieri avansate şi cu alţi fotbalişti pentru acoperirea posturilor deficitare. Antrenorul Ionuţ Badea va renunţa la patru jucători, unii dintre aceştia urmând a fi cedaţi sub formă de împrumut la alte echipe unde au şanse mai mari de a juca. Conform regulamentului FRF, în Liga 1, echipele sunt obligate să înceapă meciul cu doi jucători Under 21, unul dintre aceştia trebuind să rămână permanent în teren.

Badea: ”În câteva zile aştept să definitivăm lotul”

Ionuţ Badea a stabilit lista de achiziţii şi speră ca în câteva zile să definitiveze lotul cu care va începe noul sezon care este programat să ia startul pe 22 august:

Această reunire este mai mult o continuare a ceea ce am făcut până acum. Nu e timp prea mult nici de celebrat, nici de relaxare. A fost o săptămână de vacanţă pentru jucători şi am zis că este bine să treacă prin filtrul lor tot ce s-a întâmplat, să se degaje un pic de situaţia creată, pentru a se putea încărca din nou motivaţional pentru ceea ce urmează. Este primul antrenament din această săptămână. Avem două săptămâni pentru a pregăti noul sezon. Avem în minte şi jucătorii care trebuie să meargă să joace mai mult în altă parte, dar şi jucătorii pe care îi dorim să vină să îmbunătăţească echipa. Din punctul ăsta de vedere suntem bine organizaţi şi aşteptăm să definitivăm în două-trei zile lotul. Lista de achiziţii este stabilită, dar mai sunt câteva situaţii pe care nu le avem stabilite 100% şi urmează ca zilele viitoare să reuşim să stabilim aceste coordonate”, a declarat tehnicianul în vârstă de 44 de ani.

Sistemul cu 16 echipe, avantaje şi dezavantaje

Tehnicianul echipei piteştene a decis să renunţe la fotbaliştii care au evoluat mai puţin în precedenta ediţie de campionat:

La capitolul plecări am discutat deja cu Vlad Motroc. Era important să joace, iar aici nu prinsese prea multe minute. El e unul dintre cei care o să încerce să se dezvolte mai bine în altă parte. La fel şi Denis Brînzan. Mai este Raşoveanu pe care îl vom da împrumut. Încercăm să facem acelaşi lucru şi cu Dorinel Oancea, care are calitate, dar îi trebuie neapărat jocuri. Sunt câţiva jucători care sunt deja aici de 2-3 ani şi n-au reuşit să joace prea mult. Pentru ei chiar este important să prindă minute mai multe la alte echipe. Liga I va porni la drum cu 16 echipe. Din punct de vedere sportiv sunt mulţumit de acest aspect, dar din punct de vedere economic, fireşte că nimeni nu e mulţumit pentru că acei bani din drepturile tv se vor împărţi la mai multe echipe şi fiecare are de spus câte ceva în sensul ăsta”, a declarat Ionuţ Badea.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Răzvan Ducan, George Micle
Fundaşi: Dorinel Oancea, Dănuţ Şerbănică, Andrei Tofan, Mihai Leca, Nicolae Muşat, Grigore Turda, Gabi Matei.
Mijlocaşi: Andrei Prepeliţă, Ionuţ Şerban, Ionuţ Năstăsie, Nini Popescu, Razvan Matiş, Georgian Honciu, Alin Popa, Andrei Mirică, Robert Grecu, Gabi Deac, Meza Colli, Andrei Blejdea, Andrei Panait.
Atacanţi: Vasile Buhăescu, Jose Andre Cozma, Ndiaye Mediop.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare