Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FC Barcelona - Levante 1-0. Messi le-a adus catalanilor cel de-al 26-lea titlu din istorie

VIDEO | FC Barcelona - Levante 1-0. Messi le-a adus catalanilor cel de-al 26-lea titlu din istorie

FC Barcelona

Comentarii

Intrat în teren la pauză, Lionel Messi a marcat în minutul 62 unicul gol al partidei dintre FC Barcelona şi Levante. În urma acestei victorii, catalanii au cucerit al 26-lea titlu din istoria clubului.

FC Barcelona este vechea şi noua campioană din La Liga. Catalanii şi-au asigurat cel de-al 26-lea titlu în Spania, cu trei etape înainte de finalul campionatului. Messi a intrat la pauză contra lui Levante şi a decis meciul. Argentinianul a înscris unicul gol al partidei şi şi-a trecut în cont titlul de campion cu numărul zece.

Pentru FC Barcelona, este al optulea titlu din ultimele 11 sezoane, success obţinut sâmbătă pe Camp Nou, în faţa a aproape 92.000 de spectatori. FC Barcelona este neînvinsă de 23 de etape în LaLiga (18 victorii, cinci remize).

Catalanii au şansa de a câştiga şi Cupa Spaniei în acest sezon, la 25 mai urmând să întâlnească în finală Valencia. FC Barcelona este calificată şi în semifinalele Ligii Campionilor, fază în care va juca împotriva lui Liverpool, la 1 şi 7 mai.


FC Barcelona - Levante 1-0
A marcat: Messi '62

FC Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Vidal, Rakitic, Arthur - Dembélé, Suárez, Coutinho

Levante: Aitor Fernández - Coke, Vezo, Rober, Luna - Campana, Vukcevic, Rochina - Jason, Moses, Mayoral

Min. 62 - GOOOOOOOOOL FC Barcelona! Intrat la pauză, Lionel Messi deschide scorul pentru catalani


9 puncte are Barcelona peste ocupanta locului 2, Atletico Madrid. În schimb, distanţa faţă de marea rivală, Real Madrid este de 15 puncte. În contextul în care Barca va câştiga partida cu Levante, echipa lui Valverde devine campioană cu trei etape înainte de finalul campionatului. Şi chiar dacă nu va câştiga contra levantinilor, dacă Atletico pierde acasă cu Valladolid, titlul poate fi deja sărbătorit pe Camp Nou.

  • LIVE VIDEO | FC Barcelona - Levante sâmbătă, de la 21:45, în direct la Telekom Sport 1 

În 2010/2011, Barcelona a câştigat titlul de campioană a Spaniei pe Ciutat de Valencia, stadionul adversarei de sâmbătă, Levante.

Gruparea catalană este mare favorită înainte de acest duel, în timp ce adversara sa a intrat în cursa pentru evitarea retrogradării, chiar dacă a câştigat clar etapa trecută cu Betis, scor 4-0. Levante are 37 de puncte şi e pe locul 15. Distanţa dintre formaţia levantină şi Girona, locul 18, este de numai trei puncte. Girona are meci acasă cu Sevilla, în timp ce Levante are practic o misiune imposibilă pe Camp Nou. Vestea bună pentru formaţia vizitatoare este că şi Celta Vigo (deplasare la Leganes) şi Valladolid (deplasare la Atletico Madrid) au meciuri foarte grele în această etapă.

  • LIVE VIDEO | FC Barcelona - Levante sâmbătă, de la 21:45, în direct la Telekom Sport 1 

În deplasare, Levante nu a mai câştigat din februarie, atunci când obţinea cea de-a patra victorie a sezonului pe teren străin.

Barca a legat cinci victorii pe teren propriu în ultimele cinci meciuri şi are doar 17 goluri primite în cele 17 meciuri jucate pe Estadio Camp Nou. De patru ani, Levante nu a mai dat gol pe Camp Nou, iar în ultimele 5 meciuri jucate pe terenul catalanilor, formaţia oaspete de sâmbătă a încasat 20 de goluri, adică o medie de patru goluri per joc. De altfel, din 2004 încoace, Barca a câştigat absolut toate duelurile cu Levante, cel mai clar în august 2013, când s-a impus cu scorul de 7-0. 8 înfrângeri are Levante din ultimele 10 deplasări, singurele puncte câştigându-le cu Leganes şi la Sociedad.

  • LIVE VIDEO | FC Barcelona - Levante sâmbătă, de la 21:45, în direct la Telekom Sport 1 

Pentru acest meci, catalanii nu-l au la dispoziţie pe Rafinha, accidentat de mai multă vreme. La oaspeţi, absent va fi Doukoure, accidentat la genunchi.

Formaţii probabile

Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Arthur, Busquets, Rakitic - Messi, Suarez, Dembele

Levante: Fernandez - Coke, Vezo, Rober, Tono - Campana, Vukcevic, Bardhi - Morales, Mayoral, Jason

Afla mai multe despre: fc barcelonala liga 

viewscnt
Articole similare