Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB - Hermannstadt 3-0. Teja respiră, la fel şi echipa, care se apropie la trei puncte de liderul CFR Cluj. Hora, gol la debut

VIDEO | FCSB - Hermannstadt 3-0. Teja respiră, la fel şi echipa, care se apropie la trei puncte de liderul CFR Cluj. Hora, gol la debut

FCSB

Comentarii

FCSB a învins, luni seară, pe Arena Naţională, scor 3-0, FC Hermannstadt, în ultimul meci al etapei a 23-a a Ligii 1. Partida a fost transmisă la Telekom Sport 1.

Vicecampioana s-a impus prin autogolul lui Răzvan Dâlbea, din minutul 3, şi golurile marcate de Ioan Hora (17) şi Filipe Teixeira (90+2). A fost primul gol reuşit de Hora în tricoul "roş-albaştrilor", la debutul pentru FCSB.

În urma acestui succes, FCSB a acumulat 44 de puncte şi s-a apropiat la trei puncte de liderul CFR Cluj. Universitatea Craiova este a treia, cu 42 de puncte, în timp ce Hermannstadt ocupă poziţia a noua, cu 29 de puncte.

Pentru FCSB urmează o partidă în deplasare contra Concordiei Chiajna, pe 18 februarie, în timp ce Hermannstadt va primi vizita Universităţii Craiova, sâmbătă.

VIDEO | FCSB - Hermannstadt 3-0 (Dâlbea 3-aut., Hora 17, Teixeira 90+2)

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, M. Bălaşa, I. Filip, J. Morais - M. Pintilii (C) (B. Planic 46), F. Matei (Teixeira 55) - D. Man, F. Tănase, F. Coman - Hora (Gnohere 78).
Rezerve: A. Vlad - Gnohere, Planic, Rusescu, Stoian, M. Roman, Teixeira.
Antrenor: Mihai Teja.

Hermannstadt: Căbuz - Tătar, Dandea (Lendric 59), Dâlbea (C), I. Stoica, S. Popovici - Offenbacher (P. Petrescu 46), Pedro Moreira, Dumitriu (Acsinte 77) - Blănaru, Jazvic.
Rezerve: Ciorgovean - Pîrvulescu, Mijuskovic, Acsinte, Pamfile, Petrescu, Lendric.
Antrenor: Vasile Miriuţă.


Min. 90+2: GOOOL FCSB! Filipe Teixeira înscrie din apropiere din centrarea excelentului Romario Benzar, care a fost coautor şi la golul de 2-0 reuşit de Ioan Hora.

Min. 87: Încă o ocazie pentru Hermannstadt. Jazvic trimite periculos din interiorul careului, dar nici de această dată nu reuşeşte să prindă cadrul porţii.

Min. 79: Ocazie Hermannstadt. Un nou corner şi un nou pericol la poarta FCSB-ului. Moreira reia cu capul din apropiere, iar mingea trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Bălgrădean.

Min. 78: Se face şi ultima schimbare la FCSB: iese Hora, autor al unui gol la debutul în "roş-albastru", şi intră Harlem Gnohere.

Min 69: Ocazie FCSB. Dennis Man execută un corner din dreapta la colţul scurt, de unde Florin Tănase prelungeşte pe spate către a doua bară, iar Mihai Bălaşa încearcă o execuţie acrobatică din foarfecă, dar mingea trimisă de fundaşul FCSB-ului trece la mare distanţă de poarta lui Căbuz.

Min 59: Ocazie Hermannstadt. Oaspeţii presează din ce în cei mai tare şi vine încă o ocazie. Jazvic trimite plasat din interiorul careului, iar mingea trece peste poarta lui Bălgrădean.

Min. 55: Teja efectuează a doua schimbare: iese Matei, intră Teixeira.

Min. 49: Ocazie Hermannstadt. Stoica reia periculos cu capul după o lovitură de colţ, dar Bălgrădean are o intervenţie pe măsură şi reuşeşte să pareze.

Min. 46: Se reia jocul pe Arena Naţională. La pauză, Mihai Pintilii i-a lăsat locul lui Bogdan Planic, la FCSB. Vasile Miriuţă a mutat şi el la oaspeţi: iese Offenbacher şi intră Petrişor Petrescu.

Pauză.

Min 45+3: Încă o ocazie pentru FCSB, prin acelaşi Florin Tănase, care reia din cădere, din apropiere, dar Căbuz prinde fără probleme. A fost, de altfel, ultima fază a primei reprize.

Min. 39: Ocazie FCSB. Tănase se distrează cu apărarea adversă, îl întoarce pe toate feţele şi pe portar, dar şutează lamentabil în plasa laterală.

Min. 32: Ocazie Hermannstadt! Dumitriu reia modest din poziţie bună, din unghi, mingea trecând puţin pe lângă bara din stânga porţii lui Bălgrădean.

Min. 21: Ocazie FCSB! Se reia scenariul de la golul doi, iar Romario Benzar trimite în careu pentru Hora, care apare la prima bară şi trimite puţin peste poarta lui Căbuz cu o lovitură de cap.

Min. 17: GOOOL FCSB! Ioan Hora înscrie la debutul pentru FCSB. Fostul golgheter al Ligii 1 primeşte o centrare ideală de la Romario Benzar, din dreapta, îi ia faţa aceluiaşi Dâlbea şi îl învinge pe Căbuz cu un şut din şase metri.

Min. 3: AUTOGOL Hermannstadt! Căpitanul oaspeţilor, Dâlbea, reia nefericit în proprie poartă din centrarea lui Dennis Man, care a pătruns excelent în flancul drept, după un un-doi cu Romario Benzar, apoi a trimis periculos în faţa porţii.

Min. 1: O primă ocazie pentru echipa lui Mihai Teja. Romario Benzar a şutat din marginea careului de 16 metri, dar mingea trimisă de fundaşul FCSB-ului a fost deviată de Stoica şi a trecut peste poartă.

A început meciul!


Formaţia care a încurcat-o pe CFR Cluj etapa trecută, merge acum pe Arena Naţională pentru duelul cu FCSB.

Este al doilea meci al tehnicianului Mihai Teja la cârma formaţiei roş-albastre, după ce în prima partida, noua sa echipă a remizat, 1-1 la Călăraşi, cu Dunărea: ”Au fost grele zilele de după meci, dar după aceea trebuie să te pregăteşti, să te ridici, să dai ce ai mai bun şi să încerci să câştigi următorul joc.Jucătorii sunt profesionişti, ştiu când joacă bine sau mai puţin bine. Patronul este cel ca plăteşte, este opinia domnului Becali atunci când vede meciurile. Este normal să critice sau să laude", a declarat Teja, înainte de duelul cu formaţia sibiană.

  •  LIVE VIDE ONLINE | FCSB - Hermannstadt, Telekom Sport 1, luni ora 20:00

”Sperăm să obţinem mâine victoria, iar la următoarele meciuri să fim pe aceeaşi linie” a declarat şi Florin Tănase, decarul roş-albaştrilro care a subliniat că nu e de ajuns o simplă victorie, cu trimitere directă la insinuările patronului: ”Suntem nerăbdători să obţinem prima victorie şi să-l mulţumim şi pe patron. El îşi doreşte tiki-taka, atunci asta trebuie să facem” a mai spus Tănase.

  • LIVE VIDE ONLINE | FCSB - Hermannstadt, Telekom Sport 1, luni ora 20:00

FCSB e la 6 puncte de liderul CFR Cluj, care în această rundă joacă în deplasare la Craiova, contra unei alte pretendente la titlu, U Craiova. Hermannstadt în schimb bate la porţile play-off-ului. În ultimele 5 partide jucate în deplasare, sibienii au pierdut o singură dată. Pentru FCSB acest joc este primul pe teren propriu după înfrângerea suferită în faţa liderului CFR Cluj.

Gruparea roş-albastră simte presiunea înaintea acestei runde, dar ar putea să o simtă şi mai tare dacă CFR face un rezultat bun la Craiova. Mai mult decât atât, Hermannstadt-ul lui Miriuţă nu pare un adversar atât de facil. Sibienii au arătat la Cluj o organizare excelentă şi o forţă de grup impresionantă. Portarul Căbuz a făcut un meci mare, iar contrele sibienilor puteau chiar produce o surpriză şi mai mare în faţa unui adversar care a jucat un fotbal mai bun decât FCSB în prima rundă.

  • LIVE VIDE ONLINE | FCSB - Hermannstadt, Telekom Sport 1, luni ora 20:00

De urmărit dacă Mihai Teja se va supune deciziei patronului de a-l titulariza pe Florentin Matei şi mai ales de a renunţa la Adrian Stoian şi Cristi Bălgrădean, titulari în prima etapă. Oaspeţii au în Juhvel Tsomou cel mai periculos jucător pentru poarta vicecampioanei, iar fostul jucător de la Eintrach este anunţat titular. Pe banca de rezerve ar putea lua loc şi noile achiziţii Ivan Lendric şi Daniel Offenbacher.

Echipele probabile

FCSB: Andrei Vlad - Romario Benzar, Bogdan Planici, Mihai Bălaşa, Alexandru Stan - Florentin Matei, Lucian Filip - Man, Tănase, F. Teixeira - Harlem Gnohere

Hermannstadt: Căbuz - Company, Dandea, Dâlbea, Stoica, Tătar - Dumitriu, Moreira, Popovici - Blănaru, Tsomou
 

Afla mai multe despre: fcsb - hermannstadt 

viewscnt
Articole similare