Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Femeia care a scris istorie. Au încercat să-i smulgă numerele de concurs chiar în timpul cursei, dar a continuat să alerge

VIDEO | Femeia care a scris istorie. Au încercat să-i smulgă numerele de concurs chiar în timpul cursei, dar a continuat să alerge

Alte sporturi

Comentarii

În 1967, Kathrine Switzer a luat decizia de a participa la Maratonul din Boston. O competiţie care pe atunci era dedicată strict bărbaţilor.

Pentru a putea participa la acestă întrecere, Kathrine a apelat la un şiretlic. S-a înscris în competiţie folosind doar iniţiala prenumelui şi numele de familie (K. Switzer), ceea ce i-a făcut pe organizatori să creadă că e bărbat.

Ziua maratonului a fost una ploioasă, toţi participanţii purtau hanorace cu glugă sau fesuri, iar acest lucru a ajutat-o să-şi ascundă şi mai uşor indentitatea. Spre surprinderea ei, organizatorii nu şi-au dat seama că e femeie, aşa că a putut porni în cursă, alături de antrenorul său, Arnie şi prietenul său, Tom.

La scurt timp după startul întrecerii, vehiculul care transporta jurnaliştii, în care se afla şi un oficial al cursei, s-a apropiat de cei trei. Când acesta a observat că o femeie aleragă în cursă, a sărit din autovehicul şi a încercat s-o oprească. A tras-o de mâini şi a încercat să-i smulgă numerele de concurs.

Deşi s-a panicat, Kathrine a continuat să alerge. La un moment dat, i-a spus antrenorului său: ”Voi alerga acest maraton chiar dacă voi fi nevoită şă-l închei în genunchi. Altfel nimeni nu va crede că o femeie a concurat aici şi nimeni nu va şti că inclusiv o femeie poate face asta” - Kathrine Switzer.

A încheiat cursa după 4 ore şi 20 de minute şi a devenit prima femeie care aleargă la Maratonul din Boston.

A fost, însă, nevoie să mai treacă alţi cinci ani până când le-a fost permis femeilor să se înscrie în cursă.

Kathrine a devenit activistă şi a pledat cu succes pentru ca maratonul feminin să devină probă olimpică.

Afla mai multe despre: maratonkathrine switzer,  

viewscnt
Articole similare