Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "FETELE DE AUR" s-au întors în ţară! Eliza Samara: "Am demonstrat că suntem cele mai bune"

VIDEO | "FETELE DE AUR" s-au întors în ţară! Eliza Samara: "Am demonstrat că suntem cele mai bune"

Tenis

Comentarii

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Monteiro, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu s-au întors în ţară după ce au câştigat medalia de aur la Campionatul European de Tenis de Masă pe echipe, din Franţa, după o finală cu Portugalia.

O parte din naţionala feminină de tenis de masă a Româniai s-a întors în ţară după ce a cucerit un nou titlu de campioană europeană pe echipe, din Franţa. Al 5-lea din istoria tenisului de masă românesc, dar şi cel mai muncit. Au sosit la Bucureşti Eliza Samara, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu, celelalte două campioane, Bernadettez Szocs şi Daniela Dodean-Monteiro au zburat direct către echipele de club.

Fetele pregătite de Viorel Filimon au cucerit marele trofeu după ce au învins rând pe rând Slovacia, Spania, Franţa, Polonia şi Portugalia, formaţii la care activează numeroase jucătoare de origine asiatică. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Monteiro, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu sunt la a doua ispravă consecutivă după triumful din Luxemburg, din 2017, iar obiectivul pentru următoarea ediţie este împlinirea "tripletei". Fosta campioană europeană la simplu, constănţeanca Elizabeta Samara, a avut bătăi mari de cap în semifinală, când a trebuit să-şi înfrunte antrenorul şi o colegă de la echipa de club KTS Enea Siarka Tarnobrzeg.

"Am demonstrat iar că suntem cele mai bune. Meciul cu Portugalia a fost unul foarte greu, nu greu. Foarte. Asta vorbeam şi şieri cu fetele, noi vrem. Ne dorim foarte mult (n.r. - realizarea tripletei), dar o luăm pas cu pas. Cel mai greu a fost să ne stăpânim emoţiile, presiunea. Pentru mine cel mai greu meci a fost cel din semifinală, cu Polonia, pentru că antrenorul polonez este antrenorul meu şi jucătoarea este cu mine în echipă, şi mă cunoşteau bine", a declarat Eliza Samara, cea care în România reprezintă CSA Steaua Bucureşti.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu le-a stabilit fetelor următorul obiectiv de anvergură: "Astăzi îmi este vocea în revenire, ieri, după primul meci aproape că nu mai vorbeam. Ele sunt la momentul acesta destul de motivate, îşi doresc acest lucru. Avem Jocurile Olimpice de la Tokyo, acela este obiectivul nostru şi sunt convins că, cu o pregătire foarte bună, ne putem apropia de acea medalie atât de dorită".

De asemenea, antrenorul federal Viorel Filimon a recunoscut drumul foarte greu pe care fetele l-au parcurs în drumul către titlul continental: "E o medialie foarte grea şi au muncit fetele foarte mult ca să o câştige. În finală, fetele s-au autodepăşit, fiecare şi-a ştiut scopul, intrăm şi câştigăm fiecare meci şi nu mai avem treabă mai departe. Aşa s-a şi întâmplat", a conchis Filimon.

FINALA: ROMÂNIA - PORTUGALIA 3-0

Meciul 1: Bernadette Szocs - Shao Jieni 11-7 / 8-11 / 6-11 / 11-7 / 11-6
Meciul 2: Daniela Dodean Monteiro - Yu Fu 7-11 / 11-8 / 11-9 / 6-11 / 11-3
Meciul 3: Elizabeta Samara - Leila Oliveira 11-9 / 11-7 / 11-6

Afla mai multe despre: tenis de masa 

viewscnt
Articole similare