Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Fiesta blanco! Totul despre titlul cu numărul 34 din istoria clubului Real Madrid. Meritele lui Zidane, primele reacţii şi sărbătoarea campionilor

VIDEO Fiesta blanco! Totul despre titlul cu numărul 34 din istoria clubului Real Madrid. Meritele lui Zidane, primele reacţii şi sărbătoarea campionilorgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid a cucerit titlul cu numărul 34 în direct la Telekom Sport. Formaţia lui Zidane este din nou, campioana Spaniei.

Real Madrid, noua campioană a Spaniei. Echipa mai constantă şi mai bună pe parcursul întregului sezon transmis în direct de Telekom Sport, l-a făcut chiar şi pe starul rivalilor, Leo Messi, să-i recunoască superioritatea: "Au fost mai determinaţi ca noi".

Al 34-lea titlu din istoria Realului a fost unul controversat, dar cifrele par de partea formaţiei lui Zidane, invincibilă de la reluarea sezonului competiţional.  Din 2000-2001, adică în ultimele 20 de ediţii, Real Madrid a pus mâna pe doar şapte titluri.

Barcelona are 10, Valencia are 2, iar Atletico Madrid are unul. Firească bucuria suporterilor şi a jucătorilor de la Real Madrid, la finalul jocului cu Villarreal, (scor 2-1).

Allez Zizou! Francezul scrie istorie cu litere de-o şchioapă!

După o pauză de trei ani, Real Madrid redevine campioana Spaniei. A fost nevoie de revenirea lui Zinedine Zidane pentru ca Los Blancos să poată pune din nou mâna pe trofeu. În 2012, Real Madrid cucerea ultimul titlu cu un alt antrenor: Jose Mourinho.

Zidane este omul care a adus ultimele două trofee interne, în 2017 şi acum. In decurs de patru ani şi jumătate, Zinedine Zidane are un palmares fabulos: a cucerit de trei ori UEFA Champions League şi de două ori titlu de campion al Spaniei. Alte şase trofee figurează în dreptul francezului, care într-un timp foarte scurt, a scris istorie şi ca antrenor pe Estadio Santiago Bernabeu.

Zidane are 209 meciuri ca antrenor al Realului şi 141 de victorii. Doar în 26 de meciuri a cunoscut gustul înfrângerii, iar formaţia sa a marcat 504 goluri în această perioadă. Cifre uluitoare, pentru un tehnician care scrie o pagina imensă în istoria fotbalului de la Madrid, dar şi a fotbalului mondial.

"Zidane a fost decisiv. Credem în el, credem în ceea ce face el. De fiecare dată când vine alături de noi,  are mână de sfânt. Este unic" , a explicat Sergio Ramos, la finalul partidei cu Villarreal. "Este un premiu al muncii, al constanţei şi al echilibrului. Zizou are merite uriaşe, dar şi noi" , a mai subliniat căpitanul Realului.

"Vreau să-mi închei cariera la Real Madrid! Eu voi rămâne aici, atât timp cât vrea preşedintele meu" a mai spus Ramis, care a cucerit al cincilea titlu de campion al Spaniei la Real Madrid.

Alte reacţii din tabăra merengue:

Florentino Perez, preşedintele clubului: "Jucătorii s-au antrenat extraordinar şi au revenit cu forţe proaspete pentru a lupta pentru acest trofeu. Benzema ar trebui să câştige Balonul de Aur. Nu am văzut niciun jucător mai bun ca el în acest an. Economic, probabil cel mai dificil an pe care l-am trăit, dar avem forţa sa mergem înainte"

Zidane, antrenor: "Este un titlu meritat, un titlu pentru care aceşti băieţi au luptat extraordinar. Cine joacă mai puţin dintre ei, mereu vine cu ceva în plus, iar asta spune multe. Campionatul spaniol este foarte dificil şi ne-am dorit acest trofeu"

Thibaut Courtois, portar Real Madrid: "Să revii după toată această perioadă si să ai zece victorii consecutive pentru a câştiga titlul, asta spune multe"

Detalii interesante despre titlul Realului:

  • - Real Madrid este prima echipă din istoria La Liga care a cucerit trofeul în calitate de gazdă pe trei stadioane diferite: Estadio de Chamartin, Estadio Santiago Bernabeu şi Estadio Alfredo di Stefano
  • - Chelsea îşi freacă mâinile de bucurie: va primi 10 de milioane de euro din transferul lui Eden Hazard, după ce belgianul a devenit campion al Spaniei
  • - Este primul trofeu important pe care îl câştigă Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo
  • - Totodată, Eden Hazard câştigă pentru prima dată un titlu de campion în primul an în care se află la un nou club.
  • - Cu o etapă înainte de final, Real Madrid este echipa cu cea mai bună defensivă din campionat: doar 23 de goluri primite. Atletico Madrid are 26 şi este a doua. Puţin probabil ca noua campioană să fie depăşită
  • - În 180 de minute disputate în La Liga în acest sezon contra eternei rivale, Real Madrid nu a încasat gol
  • - 15 victorii şi 4 remize are Real Madrid în 19 meciuri disputate pe teren propriu. Nicio înfrângere în dreptul echipei lui Zidane şi doar 11 goluri primite.
  • - Karim Benzema este cel mai bun marcator al sezonului pentru Real Madrid: francezul are 21 de goluri în La Liga, cu două mai puţine decât Messi, liderul clasamemtului. Sergio Ramos are 10 goluri marcate, iar mijlocaşii Kroos şi Casemiro, câte patru. 
  • - Thibaut Courtois pare portarul sezonului în fotbalul mare. A jucat 34 de meciuri în acest campionat, a încasat doar 20, iar în 18 meciuri poarta sa a rămas imaculată

Aşă arată clasamentul cu o etapă înainte de finalul campionatului. Real Madrid, noua regină a Spaniei

 Galerie foto

Afla mai multe despre: real madridcampioana spaniei 

viewscnt
Articole similare