Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Finalul unei ere! "Marele" Xavi s-a retras în faţa a numai 10.000 de oameni, în Iran

VIDEO Finalul unei ere! "Marele" Xavi s-a retras în faţa a numai 10.000 de oameni, în Iran
Comentarii

Xavi Hernandez, fostul mare jucător al Barcelonei, a disputat luni ultimul său meci, în partida pe care Al Sadd a pierdut-o în faţa iranienilor de la Persepolis, scor 0-2, în ultimul meci al grupelor AFC Champions League.

Meciul de retragere a fost departe de ceea ce ne-am fi aşteptat din partea unuia dintre cei mai valoroşi fotbalişti din lume. Xavi şi-a luat adio de la sportul rege în faţa a numai 10.000 de spectatori, în Iran, pe un stadion de 90.000 de locuri.

Înaintea ultimului săi meci, Xavi a fost premiat de oficialii lui Al Sadd, dar şi de cei ai lui Persepolis. A fost integralist, însă nu a putut să-şi ajute echipa să termine neînvinsă grupa din AFC Champions League. În ciuda eşecului, echipa lui Xavi s-a calificat în faza eliminatorie de pe primul loc al grupei, în timp ce poziţia a doua a fost ocupată de Al Ahli, echipa lui Nicolae Stanciu.

Până pe 14 iunie, Xavi va fi la Madrid pentru a îşi termina studiile în ale antrenoratului şi a primi şi licenţa pro, de care are nevoie pentru a putea antrena fără probleme. 

Spaniolii de la El Mundo Deportivo deja au anunţat echipa pe care o va antrena mijlocaşul care a cucerit de patru ori UEFA Champions League în tricoul celor de la FC Barcelona. Spaniolii scriu că Xavi va rămâne la Al Sadd şi va fi următorul antrenor al echipei, după ce clubul din Qatar deja l-a informat pe actualul tehnician, Jesualdo Ferreira, că nu va mai conta pe el. 

Mijlocaşul de 39 de ani, care a condus Spania spre titlul mondial din 2010 şi către două trofee de Campionat European, în 2008 şi 2012, şi-a petrecut cea mai importantă parte a carierei la FC Barcelona. Pentru catalani a disputat 767 de meciuri, în care a marcat 85 de goluri. Şi-a condus echipa către opt titluri în Spania, 4 trofee UEFA Champions League, 2 Cupe Mondiale ale cluburilor, 2 Supercupe ale Europei, 3 Cupe ale Spaniei şi 6 Supercupe ale Spaniei.

Pe plan indivdual, Xavi nu a reuşit să îşi treacă în palmares Balonul de Aur, însă are mult alte distincţii, ca cel mai bun jucător de la turneele finale din 2008 şi 2010.

Xavi juca la Al Sadd din 2015, a bifat 115 meciuri şi a marcat 23 de goluri. A ajutat-o pe Al Sadd să câştige titlul în sezonul trecut, dar şi alte trei Cupe.

Afla mai multe despre: xaviretragereal saddbarcelona 

viewscnt
Articole similare