Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Florin Cernat l-a dat de gol pe Adrian Mutu. Cu ce antrenor de TOP se sfătuieşte "Briliantul" atunci când are dileme

VIDEO | Florin Cernat l-a dat de gol pe Adrian Mutu. Cu ce antrenor de TOP se sfătuieşte "Briliantul" atunci când are dileme

Fotbal

Comentarii

Chiar dacă n-au apucat să fie colegi la Dinamo Bucureşti, Florin Cernat şi Adrian Mutu au legat o frumoasă legătură de prietenie. Florin Cernat, cel care i-a fost elev lui Adrian Mutu la FC Voluntari în 2018, pariază pe succesul "Briliantului" în postura de selecţioner al naţionale de tineret a României. Experienţa profesională este principalul atuu al fostului atacant.

Florin Cernat consideră că alegerea Comisiei Tehnice a FR de Fotbal, prin care l-a "înscăunat" pe Adrian Mutu la cârma naţionalei de tineret a României este una inspirată, care va fi încununată de succes, chiar dacă decizia este una însoţită şi de critici. Mulţi iubitori ai fotbalului se întreabă retoric: "Ce-l recomandă pe Mutu pentru acest post?". Chiar dacă nu are licenţa PRO, Cernat mizează pe experienţa de jucător profesionist şi pe capacitatea acestuia de a asimila informaţiile.

"Trebuia să îşi înceapă şi el cariera asta. Eu zic că este o alegere foarte bună. Are un obiectiv, este probabil şi îi doresc să califice echipa naţională şi îi doresc baftă. Licenţele contează, normal că contează, altfel nu poţi să antrenezi o diplomă. Dar la cât fotbal ştie nu cred se pune problema. O să îşi ia şi licenţa şi o să fie în regulă. Important este să aibă rezultate. Să înţeleg că Adi nu ştie fotbal sau cum? Eu zic că ştie foarte mult fotbal şi naţionala o să aibă şi rezultate", a declarat Florin Cernat, prezent la gala "Campionii din Oţel", desfăşurată sâmbătă la Galaţi.

Florin Cernat recunoaşte că Adrian Mutu, cel care l-a antrenat la FC Voluntari, a rămas în contact cu fostul său antrenor, omul care l-a ajutat să strălucească mai mult ca niciodată, italianul Cesare Prandelli, şi că nu se sfieşte să-i ceară sfaturi, atunci când situaţia o cere.

"Am lucrat cu el. La rândul lui, a lucrat cu antrenori foarte mari în cariera lui. A jucat în Italia şi ştie toată lumea ce fotbal e şi cum se procedează acolo. E puţin probbail să nu aibă rezultate. E tot stil italian. Ştiu că discută foarte mult cu Prandelli, adică are cu cine să documenteze. Chiar a interzis bere interzis chestia asta cu berea, pentru că la noi se mai bea o bere după meci. Dar el a interzis-o", a adăugat Cernat, cel care în acest moment ocupă funcţia de director sportiv la FC Voluntari.

Afla mai multe despre: florin cernatadrian mutu 

viewscnt
Articole similare