Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Florin Răducioiu a pus "lupa" pe naţionalele României: "Va rămâne cu trista amintire să nu ne calificăm la un turneu unde găzduim meciuri!". Analiza completă şi ce a spus despre U21

VIDEO | Florin Răducioiu a pus "lupa" pe naţionalele României: "Va rămâne cu trista amintire să nu ne calificăm la un turneu unde găzduim meciuri!". Analiza completă şi ce a spus despre U21

Echipa națională

Comentarii

Florin Răducioiu, fostul atacant al Generaţiei de Aur, a analizat prestaţia României din meciul cu Islanda (1-2) şi a spus că nu i-a plăcut primul "11" ales de Mirel Rădoi şi a mai declarat că aştepta mai mult de la anumiţi jucători, precum Nicolae Stanciu sau Alexandru Maxim.

România a ratat şansa de a se bate cu Ungaria în finala pentru play-off-ului de calificare la Euro 2020 după ce a fost învinsă de Islanda cu 2-1, la Reyjkiavik, la capătul unui meci în care tricolorii n-au arătat mare lucru. Florin Răducioiu a spus că naţionalei îi lipseşte un lider şi nu l-a criticat pe Mirel Rădoi, deşi a spus că, întotdeauna, antrenorul e vinovat pentru o înfrângere.

Răducioiu a mai spus că meciul cu Islanda va rămâne de tristă amintire pentru că România a ratat calificarea la un turneul final în cadrul căruia va găzdui meciuri, pe Arena Naţională. "Nu a convins acest prim 11 pe care l-a ales Rădoi, cred că vor fi schimbări, mai ales după înfrângere. Cine va intra va trebui să aibă o cu totul altă atitudine în joc. Atitudinea nu mi-a plăcut deloc pentru că era un meci foarte important, esenţial pentru a ne da speranţe de a ne califica. Mă aşteptam mai mult de la Stanciu, de la Maxim, jucători carr trebuie să tragă echipa după ei prin tehnica lor şi prin acţiunile lor individuale care ar fi trebuit să fie, să le realizeze.

Se vorbeşte de un lider, nu îl avem. Liderul nu l-am găsit, nu există. Eu zic că liderii se nasc. Noi am avut lideri în echipă, am avut foarte mulţi în generaţia mea. Am avut pe Gică Popescu, pe Gică Hagi, apoi generaţia lui Chivu, Mutu. Deci eu zic că aceşti băieţi se nasc pentru a deveni lideri. Generaţiile acestea nu ne-au dat un lider adevărat, nu ne-au dat un jucător cu personalitate care să se impună atât în vestiar ca şi pe teren.



Cât de vinovat este Mirel pentru situaţia actuală? Mirel... Bineînţeles că întotdeauna antrenorul este de vină pentru o necalificare este în mare parte vinovat pentru echipa care a făcut-o. E uşor acum să îl criticăm, dar el însuşi a declarat că e vinovat. A greşit cu siguranţă în alcătuirea echipei, a greşit şi în acea schimbare cu 3 atacanţi, când schimbi trei atacnţi mi s-a părut prea mult. A făcut nişte greşeli la mijlocul terenului unde jucătorii islandezi aveau mai tot timpul superioritate numerică.

Va rămâne cu trista amintire de a nu califica echipa naţionala la un campionat pe care îl vom organiza şi noi, campionatul european"
, a spus Florin Răducioiu, pentru Telekom Sport.

"Marele blond" a vorbit şi despre tricolorii mici, pe care îi percepe cu şanse mari de a se califica la încă un turneu final, după cel de vara trecută. "România cred că are şanse să se califice. Sunt foarte hotărâtoare ultimele meciuri, e clar", a mai declarat fostul atacant de la AC Milan, West Ham sau Espanyol.

Afla mai multe despre: florin raducioiuechipa nationalaromania u21analiza 

viewscnt
Articole similare