Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Fotbalistul din Liga I care îi înţelege cel mai bine pe ultraşi! Momentul care l-a marcat pe Pesic: ”N-am să uit niciodată”

VIDEO | Fotbalistul din Liga I care îi înţelege cel mai bine pe ultraşi! Momentul care l-a marcat pe Pesic: ”N-am să uit niciodată”

Dinamo București

Comentarii

”Fotbalul se joacă pentru suporteri”. E o vorbă veche, iar câteodată termenul de suporter ia o altă conotaţie şi atunci vorbim despre spiritul ultra. Croatul lui Dinamo, Pesic, ştie poate mai bine decât orice fotbalist din Liga I ce înseamnă un ultras. Haideţi să-i aflăm povestea!

În Croaţia, copiii sunt crescuţi în spiritul ultras. Mai exact, în spitirul lui Hajduk Split şi asta este şi povestea lui Ivan Pesic - dinamovistul care a stat în galeria lui Hajduk la returul cu FCSB. 

Pesic a jucat 6 ani pentru Hajduk, clubul care a fost fondat în 1911 de un grup de studenţi din Split. Fanii Torcida sunt cei mai cunoscuţi din lume. În 1950 au pus bazele primului grup organizat de suporteri din Europa. Croatul lui Dinamo ştie ce înseamnă să fii susţinut de o astfel de grupare.

O imagine din urmă un deceniu şi jumătate  i-a rămas întipărită în minte lui Pesic. Avea doar 12 ani. 

Îmi aduc aminte de meciul din 2004. Hajduk a jucat împotriva lui Varteks. Era meci pentru titlu. Dacă obţineau victoria, câştigau campionatul. Un atacant în acea vreme era cel mai bun jucător de la Hajduk, Zvonimir Deranja. El a marcat golul. A fost idolul fanilor. Şi-a pus o bandană la gură şi s-a bucurat aşa. Este poza cea mai faimoasă din Hajduk, care arată conexiunea dintre jucători şi fani. Eu nu voi uita niciodată acest moment” - Ivan Pesic.

Afla mai multe despre: pesicultrasdinamo,  

viewscnt
Articole similare